Zanimljivosti

“Sloboda” konačno suvremeno kino!

U očekivanju otvaranja tri suvremene kino dvorane CineStara u Dvorima Lapad, iz gradske uprave najavljuju pomalo neobičnu vijest s obzirom na vrijeme i mjesto u kojem živimo.

Dubrovnik će, naime, dobiti suvremenu kino dvoranu! Dobro, imali smo i dosad kino, tu je i dvorana Visia, no s preuređenjem dubrovačka 'Sloboda' će valjda konačno postati u pravom smislu riječi suvremeno kino kakvo jedan grad kao što je Dubrovnik i zaslužuje.

Tako su danas u obilasku Luže, Slobode, i Slavice bili gradonačelnik Andro Vlahušić, te pročelnica UO za kulturu i baštinu Ana Hilje Čagalj, budući da su u Kinu Sloboda u tijeku radovi preuređivanja dvorane. Točnije napravit će se zamjena postojećih stolica, novim, modernijim i komfornijim po uzoru na najmodernije kinodvorane.
Preuređenje kinodvorane obavljaju Kinematografi Dubrovnik uz potporu Grada Dubrovnika, a predviđeni dovršetak uređenja dvorane i prostora Luže, kao budućeg izložbenog prostora, je kroz mjesec dana.

Iz gradske uprave javljaju dalje kako su nakon obilaska Luže gradonačelnik i pročelnica obišli Slanicu, gdje je također u tijeku preuređenje postojeće dvorane Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Dvorana, u kojoj se predviđa 170 sjedećih mjesta s galerijom, služit će kao novi koncertni prostor čime će se, smatraju u Gradu, zadovoljiti potrebe orkestra za koncertnim prostorima u zimskom razdoblju, te tijekom ljetne koncertne sezone kada vremenske prilike ne omogućuju održavanje koncerata u atriju Kneževa dvora.

– Kako bi glazbenici imali i adekvatan predprostor iz kojeg bi izlazili prije koncerta i u kojem bi smjestili klavir kada nije u upotrebi, odlukom gradonačelnika dodijelit će se prostor koji se nalazi između arheološke izložbe Dubrovačkih muzeja i DSO, a koji muzeji ne koristi kao izložbeni prostor. Treba istaknuti kako će se muzejima dati na korištenje drugi određeni adekvatni prostor koji će također biti osiguran prema svim mjerama i propisima – priopćili su iz gradske uprave.

Pročitajte još

Otvorene prijave za Ljetnu škole teologije u Dubrovniku

Dulist

Mladi dubrovački robotičari osvojili 3. mjesto na RoboCup Junior Zagreb 2021

Dulist

Katja Jerković državna prvakinja na 63. natjecanju mladih tehničara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija