Zanimljivosti

“Sloboda” konačno suvremeno kino!

"Sloboda" konačno suvremeno kino!

U očekivanju otvaranja tri suvremene kino dvorane CineStara u Dvorima Lapad, iz gradske uprave najavljuju pomalo neobičnu vijest s obzirom na vrijeme i mjesto u kojem živimo.

Dubrovnik će, naime, dobiti suvremenu kino dvoranu! Dobro, imali smo i dosad kino, tu je i dvorana Visia, no s preuređenjem dubrovačka 'Sloboda' će valjda konačno postati u pravom smislu riječi suvremeno kino kakvo jedan grad kao što je Dubrovnik i zaslužuje.

Tako su danas u obilasku Luže, Slobode, i Slavice bili gradonačelnik Andro Vlahušić, te pročelnica UO za kulturu i baštinu Ana Hilje Čagalj, budući da su u Kinu Sloboda u tijeku radovi preuređivanja dvorane. Točnije napravit će se zamjena postojećih stolica, novim, modernijim i komfornijim po uzoru na najmodernije kinodvorane.
Preuređenje kinodvorane obavljaju Kinematografi Dubrovnik uz potporu Grada Dubrovnika, a predviđeni dovršetak uređenja dvorane i prostora Luže, kao budućeg izložbenog prostora, je kroz mjesec dana.

Iz gradske uprave javljaju dalje kako su nakon obilaska Luže gradonačelnik i pročelnica obišli Slanicu, gdje je također u tijeku preuređenje postojeće dvorane Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Dvorana, u kojoj se predviđa 170 sjedećih mjesta s galerijom, služit će kao novi koncertni prostor čime će se, smatraju u Gradu, zadovoljiti potrebe orkestra za koncertnim prostorima u zimskom razdoblju, te tijekom ljetne koncertne sezone kada vremenske prilike ne omogućuju održavanje koncerata u atriju Kneževa dvora.

– Kako bi glazbenici imali i adekvatan predprostor iz kojeg bi izlazili prije koncerta i u kojem bi smjestili klavir kada nije u upotrebi, odlukom gradonačelnika dodijelit će se prostor koji se nalazi između arheološke izložbe Dubrovačkih muzeja i DSO, a koji muzeji ne koristi kao izložbeni prostor. Treba istaknuti kako će se muzejima dati na korištenje drugi određeni adekvatni prostor koji će također biti osiguran prema svim mjerama i propisima – priopćili su iz gradske uprave.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist