Zanimljivosti

Planinari i ovu nedjelju pozivaju na Sniježnicu

Hvatsko planinarsko društvo Dubrovnik i idućeg će vikenda nastaviti s markiranjem staza na području planine Sniježnice u Konavlima.

Naime, u nedjelju 11. ožujka dubrovački planinari markirali su i očistili stazu Kuna Konavoska – Glogova spilja, a ove će se nedjelje, ako vremenski uvjeti budu povoljni, markiranje u potpunosti dovršiti do samog vrha Sniježnice (vrh Sv. Ilija 1234 m n/v).

HPD Dubrovnik planira očistiti i markirati planinarske staze Kuna Konavoska – Njivice – Šilješki, kao i grebensku stazu vrh Sv. Ilija – Ledenice. Markiranje pješačkih staza obavljaju isključivo markacisti HPD Dubrovnik osposobljeni prema programu Komisije za planinarske putove Hrvatskog planinarskog saveza, navode iz ovog društva.

Prijevoz do Kune konavoske je vlastitim vozilima, okupljanje u Planinarskoj kući Škola Kuna Konavoska očekuje se u 09 sati. Od opreme treba ponijeti standardnu planinarsku opremu u skladu s prognozom, nožice za kidanje grana, kosijere, pile, te rukavice za rad. I naravno u ruksak staviti hranu i piće.

Pročitajte još

Prolistala je stoljetna murva na Pilama!

Dulist

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Mistični otočić svetog Andrije

Zvonimir Pandža

Hrvatska od danas ima čak 42 proizvoda zaštićenog naziva u EU!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija