Zanimljivosti

Planinari i ovu nedjelju pozivaju na Sniježnicu

Hvatsko planinarsko društvo Dubrovnik i idućeg će vikenda nastaviti s markiranjem staza na području planine Sniježnice u Konavlima.

Naime, u nedjelju 11. ožujka dubrovački planinari markirali su i očistili stazu Kuna Konavoska – Glogova spilja, a ove će se nedjelje, ako vremenski uvjeti budu povoljni, markiranje u potpunosti dovršiti do samog vrha Sniježnice (vrh Sv. Ilija 1234 m n/v).

HPD Dubrovnik planira očistiti i markirati planinarske staze Kuna Konavoska – Njivice – Šilješki, kao i grebensku stazu vrh Sv. Ilija – Ledenice. Markiranje pješačkih staza obavljaju isključivo markacisti HPD Dubrovnik osposobljeni prema programu Komisije za planinarske putove Hrvatskog planinarskog saveza, navode iz ovog društva.

Prijevoz do Kune konavoske je vlastitim vozilima, okupljanje u Planinarskoj kući Škola Kuna Konavoska očekuje se u 09 sati. Od opreme treba ponijeti standardnu planinarsku opremu u skladu s prognozom, nožice za kidanje grana, kosijere, pile, te rukavice za rad. I naravno u ruksak staviti hranu i piće.

Pročitajte još

SUZE SVETOG LOVRA Ne propustite nebeski spektakl u noći s 11. na 12. kolovoza!

Dulist

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Iz Porta u ‘veliki svijet’

Zvonimir Pandža

‘IZGLEDA TAKO MOĆNO’ Spektakularni video Pelješkog mosta kakvog dosad niste vidjeli

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija