Zanimljivosti

“Projekt i studiju HE Omble nismo dobili na uvid!”

Državni zavod za zaštitu prirode nije dobio na uvid projekt niti bilo kakvu studiju vezanu za HE Ombla. 

Stoji to u odgovoru v.d. ravnatelja Zavoda Davorina Markovića dubrovačkoj eko-aktivistici Jadranki Šimunović.

Naime, kako javljaju iz dubrovačkih eko udruga, na njihovo uporno inzistiranje da se Zavod za zaštitu prirode očituje po pitanju gradnje HE Ombla u strogo zaštićenom izvorištu Omble i Viline špilje, a koje će uskoro biti obuhvaćeno europskom ekološkom mrežom Natura 2000, konačno se oglasio dr. Davorin Marković, v.d. ravnatelj Zavoda.

– Glede Omble, mi smo,  i kao Zavod i ja osobno, prisutni već niz godina na tom području sufinancirajući speleološka i biospeleološka istraživanja, a i pratimo zbivanja, vrlo pažljivo, glede moguće hidroelektrane. Dopis sa mišljenjem sam, u ime Zavoda,  poslao u Ministarstvo kulture Uprava za zaštitu prirode još 7. studenog 2008. Godine. Dakle o šutnji Zavoda govora ne može biti – tvrdi Marković te nastavlja:

– Ono što je simptomatično jest da Zavod nije dobio na uvid projekt niti bilo kakvu studiju vezanu uz HE Ombla. Shodno tome mi nismo niti mogli reagirati. Zavod ne odlučuje već daje svoja mišljenja i preporuke a odluke su na strani politike te je stoga nepotrebno prozivati Zavod ili mene kao ravnatelja za navodnu šutnju ili nebrigu – ističe dr. Marković, dodajući kako je osobno više puta svoj stav iznio i kroz sve oblike medija.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA ‘Čuvajmo pisce i glumce, jer pisci su Riječ, a glumci Govor’

Dulist

HUMANITARNI BUVLJAK Čak 2424 eura prikupljena za Udrugu Down sindrom!

Dulist

Sportski duh, navijanje, smijeh i radost zavladat će u utorak župskom školom!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija