Aktualno

Slijede prekršajni nalozi za otpad ugostitelja

Pišu se prekršajni nalozi za tridesetak slučajeva. Očekujem da će po dostavi tih naloga Odluka o komunalnom redu konačno polučiti učinak – kazao je prvi čovjek gradskih komunalnih redara Pero Šimunović na kolegiju komunalaca.

Naime, potaknuti nizom prijava, komunalni redari su u noćnim satima 3. srpnja izvršili nadzor odlaganja otpada iz ugostiteljskih objekata te utvrdili kako se tridesetak ugostitelja ne pridržava Odluke o komunalnom redu. Točnije, otpad se odlaže na mjestima koja za to nisu predviđena i na način na koji to nije dopušteno.

Podsjetimo, prema Odluci, otpad se u povijesnoj jezgri odlaže od 6 do 8 sati ujutro u za to postavljene posude na određenim lokacijama, a odlaganje otpada u najlonskim vrećicama u svakoj ulici je nedopušteno.

Kazne za prekršitelje su pet tisuća kuna za pravnu i tisuću kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi. Fizička osoba kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od tisuću kuna.

Pročitajte još

[FOTO] Tijelovska procesija ulicama Grada

Dulist

SVJETSKO VINSKO NATJECANJE Zlatna medalja za Malvasiju dubrovačku Zoro

Dulist

SPASI ŽIVOT Dođi i ti na dobrovoljno darivanje krvi!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija