Aktualno

Ministarstvo kulture podržava DPDS, ali…

Ministarstvo kulture traži poslovanje Društva prijatelja dubrovačke starine bude usklađeno s važećim zakonima RH – rekla je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić odgovarajući na upit

novinara kome idu zidine.

– Pred desetka dana odaslali smo temeljem zahtjeva Društva i zapisnik sa sastanka u Ministarstvu i prijedlog tripartitnog ugovora između Društva, Grada i Ministarstva kulture kojim se nadamo da možemo bolje riješiti međusobne odnose.

Rad Društva u potpunosti podržavamo, kao i činjenicu ulaganja, naročito u prostore izvan gradskih zidina. Podržavamo cijeli sustav u smislu kvalitete i programa, međutim zakoni traže transparentnost u javnoj nabavi i natječajima, usklađivanje s postojećim zakonima o koncesiji – rekla je dalje ministrica Zlatar Violić.

Na upit kako komentira izjavu predsjednika DPDS-a Denisa Orlića kako predloženi sporazum neće potpisati niti on nit itko od članova Društva jer bi se tako izložili kaznenoj odgovornosti za loše upravljanje zidinama, ministrica odgovara:

– Kad dobijemo službeno očitovanje samog Društva raspravljat ćemo o primjedbama koje su iznijeli, i vidjeti možemo li napraviti neki kompromis. Nitko od nas ne želi biti izložen kaznenoj odgovornosti, ali morate razumjeti stav Ministarstva kulture koji traži da poslovanje Društva bude usklađeno sa važećim zakonima u RH – zaključila je Andrea Zlatar Violić.

Pročitajte još

Održan Sajam poslova u turizmu u organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik

Dulist

[VIDEO/FOTO] Duo Hojsak & Novosel i Dubrovački simfonijski orkestar ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

ZANIMLJIV PRIZOR U GRUŠKOJ LUCI Evo kako je kruzer pozdravio Grad

Dulist