Zanimljivosti

Slatki tjedan ususret Božiću

mjenduli arancini1

Donesite komadić mantale ili kontonjate i šaku bruštulanih mjendula koje će ocjenjivački sud kušati i ocijeniti. Možda baš Vaša slastica dobije Zlatnu plaketu! Rezultati ocjenjivanja će se saznati  14. prosinca 2012. godine u DEŠI, kad Vas pozivamo  na tratamenat i objavu rezultata –

pišu iz Deše Dubrovnik.
 
Ove godine se  manifestacija organizira u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom. Županija i razvojna agencija DUNEA  provode projekt "Identifikacija i komercijalizacija tradicijskih proizvoda na području Županije"  koji ima za cilj potaknuti proizvodnju namijenjenu turističkom tržištu. Mantala  i bruštulani mjenduli su identificirani kao tradicijske slastice za koje je potrebno identificirati najkvalitetnije proizvode, definirati tehnologiju proizvodnje, poduprijeti proizvođače i proizvode pripremiti za tržište.

Mantalu, kontonjatu i bruštulane mjendule možete donijeti u Dešu – Dubrovnik, u Lazarete od ponedjeljka 3. prosinca do petka 7. prosinca ili zadnji dan, u ponedjeljak 10. prosinca od 8:00 do 18:00 sati. Za sva dodatna pitanja svi zainteresirani mogu se javiti broj telefona 420 145 ili 311 625.

Mantala, kontonjata i bruštulani mjenduli su naše  tradicionalne delicije te na ovaj način želimo potaknuti i mlađe na sakupljanje recepata i pripravljanje ovih božićnih slastica.

Pročitajte još

ŠTO RADITI U SLUČAJU PUKNUĆA GUME U VOŽNJI? Odmjereno kočiti i ne raditi nagle pokrete

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1947. Rođena književnica Tereza Buconić Gović

Dulist

NA ŠIPANU Treća međunarodna radionica o očuvanju kulturne i prirodne baštine

Dulist