Županija

SKUPLJENO 16 TISUĆA KUNA Humanitarna večera u Konavlima za Zakladu ‘Otac Ivan Fiorović’

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić prirmio je u utorak predstavnike udruge Agroturizam Konavle koji su mu ovom prilikom uručili simbolični ček od 16 tisuća kuna koliko je prikupljeno na humanitarnoj večeri održanoj krajem prošlog tjedna u Čilipima u sklopu otvaranja manifestacije ”Mirisi Božića u Konavlima”.

Riječ je o događanju koje je uvršteno u program Adventa u Konavlima, a na kojem su se skupljale donacije namijenjene školovanju studenata slabijeg imovnog stanja iz Konavala, putem Zaklade ”Otac Ivan Fiorović” koja već sada skrbi o više konavoskih studenata i učenika, kako po socijalnom, tako i po kriteriju izvrsnosti.

Načelnik Lasić ovom je prilikom zahvalio udruzi i svim Konavljanima i njihovim gostima što su otvorili svoja srca i time dodatno pomogli rad Zaklade koja brine o našim sumještanima te podsjetio kako je Zaklada za prošlu akademsku godinu osigurala šest stipendija, a za akademsku godinu 2022./2023. natječaj se uskoro očekuje.

Inače, Zaklada Otac Ivan Fiorović osnovana je u rujnu 2020. godine Odlukom Općinskog vijeća Općine Konavle, a na prijedlog načelnika Boža Lasića. Kroz Zakladu je već realizirano nekoliko hvale vrijednih akcija za osobe slabijeg imovnog stanja na području Konavala.

Svi koji žele pomoći rad udruge svoje priloge mogu uplatiti na račun HPB-a:

IBAN:HR6123900011101205920

Pročitajte još

Agroturizam Konavle nastavlja s projektom ‘Nova generacija za novi razvojni koncept ruralnog turizma’

Dulist

KONAVLJANIN BOGATOG ŽIVOTNOG ISKUSTVA U 108. godini života napustio nas je gospar Božo Kralj

Dulist

Libertasovo prodajno mjesto u Župi bit će otvoreno od ponedjeljka do 7. veljače!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija