Županija

SKUPLJENO 16 TISUĆA KUNA Humanitarna večera u Konavlima za Zakladu ‘Otac Ivan Fiorović’

agroturizam vecera zaklada fiorovic 271222 840x560 1

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić prirmio je u utorak predstavnike udruge Agroturizam Konavle koji su mu ovom prilikom uručili simbolični ček od 16 tisuća kuna koliko je prikupljeno na humanitarnoj večeri održanoj krajem prošlog tjedna u Čilipima u sklopu otvaranja manifestacije ”Mirisi Božića u Konavlima”.

Riječ je o događanju koje je uvršteno u program Adventa u Konavlima, a na kojem su se skupljale donacije namijenjene školovanju studenata slabijeg imovnog stanja iz Konavala, putem Zaklade ”Otac Ivan Fiorović” koja već sada skrbi o više konavoskih studenata i učenika, kako po socijalnom, tako i po kriteriju izvrsnosti.

Načelnik Lasić ovom je prilikom zahvalio udruzi i svim Konavljanima i njihovim gostima što su otvorili svoja srca i time dodatno pomogli rad Zaklade koja brine o našim sumještanima te podsjetio kako je Zaklada za prošlu akademsku godinu osigurala šest stipendija, a za akademsku godinu 2022./2023. natječaj se uskoro očekuje.

Inače, Zaklada Otac Ivan Fiorović osnovana je u rujnu 2020. godine Odlukom Općinskog vijeća Općine Konavle, a na prijedlog načelnika Boža Lasića. Kroz Zakladu je već realizirano nekoliko hvale vrijednih akcija za osobe slabijeg imovnog stanja na području Konavala.

Banner 300x250 DU 1

Svi koji žele pomoći rad udruge svoje priloge mogu uplatiti na račun HPB-a:

IBAN:HR6123900011101205920

Pročitajte još

Poskupjeli domovi za starije, na krajnjem jugu cijene bez promjene

Dulist

Blaž Pezo i Nikša Sentić u nacionalnom vodstvu HDZ-a

Dulist

Zbog radova na mreži u utorak dolazi do privremenog prekida opskrbe strujom

Dulist