Županija

SKUPLJENO 16 TISUĆA KUNA Humanitarna večera u Konavlima za Zakladu ‘Otac Ivan Fiorović’

agroturizam vecera zaklada fiorovic 271222 840x560 1

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić prirmio je u utorak predstavnike udruge Agroturizam Konavle koji su mu ovom prilikom uručili simbolični ček od 16 tisuća kuna koliko je prikupljeno na humanitarnoj večeri održanoj krajem prošlog tjedna u Čilipima u sklopu otvaranja manifestacije ”Mirisi Božića u Konavlima”.

Riječ je o događanju koje je uvršteno u program Adventa u Konavlima, a na kojem su se skupljale donacije namijenjene školovanju studenata slabijeg imovnog stanja iz Konavala, putem Zaklade ”Otac Ivan Fiorović” koja već sada skrbi o više konavoskih studenata i učenika, kako po socijalnom, tako i po kriteriju izvrsnosti.

Načelnik Lasić ovom je prilikom zahvalio udruzi i svim Konavljanima i njihovim gostima što su otvorili svoja srca i time dodatno pomogli rad Zaklade koja brine o našim sumještanima te podsjetio kako je Zaklada za prošlu akademsku godinu osigurala šest stipendija, a za akademsku godinu 2022./2023. natječaj se uskoro očekuje.

Inače, Zaklada Otac Ivan Fiorović osnovana je u rujnu 2020. godine Odlukom Općinskog vijeća Općine Konavle, a na prijedlog načelnika Boža Lasića. Kroz Zakladu je već realizirano nekoliko hvale vrijednih akcija za osobe slabijeg imovnog stanja na području Konavala.

Svi koji žele pomoći rad udruge svoje priloge mogu uplatiti na račun HPB-a:

IBAN:HR6123900011101205920

Pročitajte još

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist