Aktualno

ŠKORIĆ DAO PROCJENU Brzom cestom do Čilipa za 10 godina!

Tijekom obilaska radova na stonskoj obilaznici, doznalo se malo više detalja i o brzoj cesti do Zračne luka, koju Dubrovnik čeka već godinama. Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je kako je Studija utjecaja na okoliš predana Ministarstvu gospodarstva koje donosi rješenje o prihvatljivosti na okoliš. Napravljena je i HIA studija, odnosno procjena utjecaja tog projekta na baštinu, a projekt će se, naglasio je, dodatno razraditi u dogovoru s Gradom Dubrovnikom. Tako je najavio arhitektonski natječaj za most preko Omble i spoj na Mokošicu.
Na novinarko pitanje kad ćemo se voziti tom cestom, za 10, 20, 30 godina… Škorić je odgovorio kako je 10 godina prihvatljiv rok, ali da vjeruje da će to biti i prije.
Trasa brze ceste, naglasio je, zacrtana je županijskim Prostornim planom, a cesta će biti dvotračna e će, naglasio je, zadovoljavati potrebe prometa na ovom području.

Pročitajte još

GRADSKE ULIČNE IGRE Oni su najbolji u basketu i nogotenisu

Dulist

Biskup Glasnović prvi put predmolio pobožnost križnog puta na Srđu

Dulist

Dođi i ti na dobrovoljno darivanje krvi, spasi nečiji život!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija