Grad

Škola Montovjerna bit će završena do iduće Feste sv. Vlaha

Škola Montovjerna bit će završena do iduće Feste sv. Vlaha

Radovi na izgradnji osnovne škole Montovjerna napreduju sukladno predviđenoj dinamici, a gradilište u Čokolinu danas je obišao gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima.

Na samom gradilištu u tijeku su završni radovi na konstrukciji objekta – izvode se zidovi posljednjeg, drugog, kata dok se paralelno provodi montaža vanjskih otvora, izrada pregradnih zidova i instalacija u samom objektu. U narednim mjesecima pristupit će se i izradi fasade i okoliša objekta te slojeva krova, sve kako bi prva novogradnja u osnovnoškolske kapacitete od sredine 80-ih godina bila spremna za otvaranje već za iduću Festu sv. Vlaha.

Gradonačelnik Mato Franković izrazio je zadovoljstvom napretkom radova. -„Tijekom posljednja tri desetljeća ulaganja u obrazovne kapacitete mogla su se izbrojiti na prste jedne ruke, a redom se radilo o rekonstrukcijama koje bi samo dijelom ili kratkoročno zadovoljile trenutne potrebe. Ova gradska uprava zauzela je posve drugačiju startnu poziciju. Naš strateški cilj je u potpunosti primijeniti nastavu u jednoj smjeni u svim našim školama. A da bismo to uspjeli nužne su ovakve investicije. I u konačnici, ovo radimo za našu djecu, za budućnost i da traje“, kazao je gradonačelnik Franković.

Podsjetimo, radovi na izgradnji nove osnovne škole Montovjerna pokrenuti su u siječnju. Investicija je ukupno vrijedna 70.6 milijuna kuna, a radove izvode tvrtke Strabag i Texo Molior. Izgradit će se ukupno 16 novih učionica i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica. Dio ravnog krova sportske dvorane uredit će se kao školski vrt s igralištem za niži uzrast. Školsko parkiralište imat će 24 parkirališna mjesta, dok će nova škola imati gotovo nultu potrošnju energije. Nastavu će u jednoj smjeni moći pohađati 448 učenika.

Pročitajte još

Asfaltira se Ulica Marina Kneževića u Novoj Mokošici

Dulist

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović