Grad

Škola je izgrađena, a stanovnici Čokolina se pitaju: ‘Što je s cestom?’

Dok se u javnosti pričalo o otvorenju nove Osnovne škole Montovjerna u Čokolinu, stanovnici ovog dijela Grada pitaju se: ‘A što je s cestom?!’. Prometnica koja prolazi kroz ovaj ‘kvart’ u jako je lošem stanju, još od davnih dana. No, dodatna je šteta nastala s obzirom da su njome, tijekom gradnje nove škole, prolazili kamioni s teškim teretom. Njena sanacija je, prema najavama iz Grada Dubrovnika, trebala započeti već u četvrtom mjesecu ove godine.
-Grad Dubrovnik radove sanacije Ulice dr. Vladka Mačeka planira izvesti u 2020., za što su osigurana i sredstva u Proračunu za ovu godinu. Predmetni radovi trebali bi se izvesti početkom travnja 2020. – poručili su iz Gradske uprave na upit DuLista u siječnju ove godine. Tada su radovi još uvijek bili u tijeku na Osnovnoj školi Montovjerna, točnije oni na uređenju okoliša i izgradnji parkinga te je korištena teška mehanizacija.
Odmah po završetku ovih radova započet će se s radovima sanacije Ulice dr. Vladka Mačeka. Završetak radova na uređenju okoliša i parkinga osnovne škole očekuje se krajem ožujka 2020. – stalo je tada u odgovoru iz Grada Dubrovnika početkom godine. Naravno, u obzir treba uzeti kako se u međuvremenu odvio ‘lockdown’ zbog koronavirusa, no sad je rujan, i prema viđenom – ništa se nije poduzelo.

Dvadeset godina sve isto
Zaputili smo se u Čokolino u jutarnjim satima, netom prije početka još jednog školskog dana. Pitali smo roditelje, koji dovode svoju djecu u školu, kako oni gledaju na trenutno stanje ceste. Govore među ostalim da je godinama situacija ista i da su se jednostavno – naviknuli. No jasno ističu: ‘Trebalo bi se nešto napraviti’.
-Jako je nezgodno. Uz to, mali je parking, bilo bi bolje kad bi se proširio ili ako bi se pronašlo neko drugo rješenje – naglašava nam jedna majka čije dijete ide u školu Montovjerna. Susrećemo još jednog roditelja koji nam naglašava kako će dijete ubuduće početi ostavljati u Peytonu u Ulici Marka Marojice, na dijelu gdje se rade nova parkirališna mjesta, točnije ugibalište.
-Nedopustivo je da cesta ovako izgleda, više od dvadeset godina. Uz to, nije mi jasno da se nije izgradila podzemna garaža u sklopu ovog projekta – ističe nam roditelj.
Stanovnici Čokolina, koji su htjeli ostati anonimni kao i roditelji, oštriji su u iznošenju mišljenja o stanju prometnice. Jedan od njih govori: ‘Ovo su sve laži i prevare’.

Više pročitajte u tiskano izdanju DuLista od 16. rujna 2020.

Pročitajte još

Grad sufinancira nabavu udžbenika srednjoškolcima

Dulist

ŠTO KAŽU DUBROVČANI? ‘Neradne nedjelje ugrozit će nam egzistenciju, ne možemo si priuštiti dan bez posla!’

Iva Dedo

PREDAN ZAHTJEV ZA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Što će se graditi na mjestu bivšeg Teatra?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija