Županija

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA Župski proračun povećan za skoro dva milijuna kuna

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA Župski proračun povećan za skoro dva milijuna kuna

Na 30. sjednici Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka koja se održala u petak elektronskim putem, pred vijećnicima je bilo 18 točaka dnevnog reda. Među njima je bio prijedlog polugodišnjeg izvješća o radu Općinskog načelnika, prijedlog zaključka o Izmjenama i dopunama  Proračuna za 2021. godinu i izmjenama i dopunama Programa rada za 2021. godinu, prijedlog Odluke o donošenju  Plana gospodarenja otpadom Općine Župa dubrovačka za razdoblje 2021. -2026. godinu, kao i tri Odluke o groblju Dubac koju je prethodno usvojilo i Gradsko vijeće Grada Dubrovnika. Drugim rebalansom Proračun Općine Župa dubrovačka se povećao za 1.982.000,00 kuna s 52.858.000,00 kuna na 54.840.000,00 kuna.
Vlastiti izvori su se povećali za 2.777.679,69 kuna s planiranih 8.700.000,00 kuna na 11.477.679,69 kuna što ujedno čini rezultat poslovanja Općine Župa dubrovačka i proračunskog korisnika Dječjeg vrtića Župa dubrovačka.
Najznačajnije promjene povećanja na rashodovnoj strani Proračuna odnose se na izradu projektne dokumentacije za apliciranje na fondove ministarstava i Eu fondova, nadalje povećana su izdvajanja za uređenje dječjih igrališta, proširenja javne rasvjete na javnim površinama, kao i sredstva za zajedničko financiranje svjetionika na lukobranu u Srebrenom zajedno sa Županijskom lučkom upravom.
Proračunski korisnik Dječji vrtić Župa dubrovačka svoj Proračun je povećao s 11.570.000,00 na 13.060.000,00 kuna, a unutar čega su sredstva dobivena iz EU fondova od gotovo 12.000.000,00 kuna koja će se koristiti do 31. srpnja ove godine za poboljšanje boravka djece u vrtiću. Također, vrijedno je napomenuti da je Općina u suradnji s vrtićem aplicirala Ministarstvu obitelji za dobivanje sredstava kako bi se ovaj projekt nastavio.
Sukladno prijedlogu načelnika Silvia Nardellia, općinski vjećnici na današnjoj sjednici također su prihvatili Odluku sukladno kojoj se poduzetnici koji su u zakupu općinskih poslovnih prostora te javnih površina i zakupci poslovnih prostora u vlasništvu vezanih društava, oslobađaju plaćanja zakupnine za 50 posto iznosa za razdoblje u naredna dva mjeseca odnosno za travanj i svibanj.
Poduzetnici kojima je odlukom nacionalnog stožera civilne zaštite obustavljen rad dijelom ili u cijelosti oslobađaju se u potpunosti plaćanja zakupnine za navedeno razdoblje.
Nakon provedenog Javnog uvida na prijedlog Plana gospodarenja otpadom Općine Župa dubrovačka za razdoblje 2021. – 2026. za čijeg trajanja nije zaprimljena nijedna primjedba te je dobivena prethodne suglasnosti od Dubrovačko-neretvanske županije, te je na današnjoj sjednici prihvaćen od strane Općinskih vijećnika.
Usvojen je zaključak za kupnju zemljišta potrebnog za izgradnju nogostupa uz DC u naselju Mlini. –Napominjemo da se radi o jednoj vrlo zahtjevnoj dionici za koju je Općina preuzela obavezu rješavanja imovinskih odnosa i projektiranja a samu izgradnju izvesti će Hrvatske ceste što je u sklopu šireg dogovora sa upravom hrvatskih cesta i ministrom Butkovićem za poboljšanje prometa na državnim cestama kroz Župu dubrovačku- navode iz Općine.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist