Županija

BANJE, SV. JAKOV… Županijski vijećnici na idućoj sjednici o koncesijama za plaže

BANJE, SV. JAKOV... Županijski vijećnici na idućoj sjednici o koncesijama za plaže

Na 19. sjednici Županijske skupštine koja će se održati u utorak, 16. ožujka, vijećnici će raspravljati o četrdeset točaka. Na dnevnom redu se tako nalaze i odluke o odabiru najpovoljnjih ponuditelja za koncesije za plaže ispred hotela Palace, Banje, sv. Jakov, ali i za uređeni obalni dio ispred Hotela More.

Za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra ispred hotela Dubrovnik Palace kao najpovoljnijeg ponuditelja Stručno povjerenstvo za koncesije na pomorskom dobru odabralo je Jadranske luksuzne hotele, u čijem je i vlasništvu hotel. Jadranski luksuzni hoteli bili su jedini ponuditelj, a njihov ponuđeni iznos stalnog dijela koncesijske naknade bio je 398 tisuća kuna.

Društvo Hotel More d.o.o. izabrano je kao najpovoljniji ponuditelj za korištenje pomorskog dobra ispred hotela More. Jedini su iskazali interes, a ponuđeni stalni dio godišnje naknade za koncesiju iznosi 80.008,00.

Što se tiče plaže Banje, za gospodarsko korištenje dijela ovog pomorskog dobra kao najpovoljnijeg ponuditelja odabrano je društvo Kono d.o.o.. Bili su jedini ponuditelj, a ponuđeni stalni dio godišnje naknade za koncesiju iznosi 405.000 kuna.

Kao najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju za plažu sv. Jakov izabrano je društvo Jelavić d.o.o.. Treba istaknuti kako oni nisu bili jedini ponuditelji. Uz njih, svoju je ponudu dao i Platanus d.o.o.. Njihov ponuđeni iznos stalnog dijela koncesijske naknade bio je 258 tisuća kuna, no Stručno je povjerenstvo za koncesije na pomorskom dobru istaknulo da je ponuda glede promjenjivog dijela koncesijske naknade neprecizna i kontradiktorna s obzirom na različito iskazan postotni iznos. Inače, društvo Jelavić d.o.o. ponudilo je iznos stalnog dijela koncesijske naknade od 250 tisuća kuna.

 

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist