Aktualno

[SJAJNA GLAZBENA IMENA STIŽU U GRAD] Jubilarno izdanje festivala Dubrovnik u pozno ljeto

[SJAJNA GLAZBENA IMENA STIŽU U GRAD] Jubilarno izdanje festivala Dubrovnik u pozno ljeto

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje svoj deseti, već tradicionalni, MGF Dubrovnik u pozno ljeto, festival kojim produžuje kulturnu ponudu i programe nakon najviše sezone. Naši simfoničari pripremaju bogat i raznovrstan program za sve ljubitelje glazbe, koja do posebnog izražaja dolazi u ambijentu Kneževa dvora.

– Ove smo godine posebno ponosni što ćemo na našim koncertima ugostiti jedan pravi Pobjednički krug jer nam kao solisti dolaze mladi glazbenici koji su svoje znanje i umijeće pokazali upravo osvajanjem najznačajnijih međunarodnih natjecanja. Koncert otvaranja Festivala održat će se u petak, 26. kolovoza u 21 sat u Dvoru, uz nastup DSO-a, maestra Marca Tardua i cijenjenog pijanista Ivana Krpana. Isti program izvest će se i sutradan! – istaknuli su iz Orkestra.

[SJAJNA GLAZBENA IMENA STIŽU U GRAD] Jubilarno izdanje festivala Dubrovnik u pozno ljeto

Uz obljetnicu rođenja F. Schuberta, 30. kolovoza nastupaju Gudački kvartet DSO-a i gitarist Frano Matušić, a dva dana poslije slijedi prvi koncert u suradnji s Laus Akademijom Dubrovnik pod nazivom Brilliant violin.
Drugi simfonijski koncert donosi novo ime – ukrajinska dirigentica Natalia Ponomarchuk predvodit će Orkestrom uz solistički nastup fagotista Traiana Sturze. Uz djela stranih skladatelja, izvest će se djelo P. Obradovića, rezidentnog skladatelja DSO-a.

Treći tjedan Festivala donosi brojna događanja: oproštajni koncert Davida Grigoriana, recital Aljoše Jurinića, Piano masters koncert, predavanje o L. M. Rogowskom te koncert DSO-a uz maestra Valentina Egela te solisticu Amiu Janicki. Na ovom se koncertu premijerno izvodi novo djelo Davora Bobića, rezidentnog skladatelja DSO-a.

[SJAJNA GLAZBENA IMENA STIŽU U GRAD] Jubilarno izdanje festivala Dubrovnik u pozno ljeto

Neizostavni B&P septet DSO-a uz cellista Vida Veljaka ponovno će oduševiti publiku biranim programom u aranžmanu trubača DSO-a, Damira Butigana, a isti tjedan održat će se i donacijski koncert Naire Asatrian. Prihodi koncerta ovaj će se put namijeniti za Osnovnu školu Glina. Ispred Kneževa dvora održat će se koncerti 16. i 23. rujna, uz nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra, dirigente Marca Tarduea i Tobyja Thatchera te soliste Luku Ljubasa i Gioele Coco.

Svi koncerti počinju u 21 sat, a ulaznice se već sada mogu kupiti putem sustava ulaznice.hr, a mjesto možete rezervirati na sales@dso.hr ili broj telefona 091 613 7314. Isto tako, ulaznice će se moći kupiti najmanje jedan sat prije početka koncerta pred Dvorom i na našim prodajnim mjestima. Sve detalje o solistima, programu i koncertima možete pronaći na stranici www.dso.hr, a Orkestar je ove godine pripremio i e-knjižicu o Festivalu, koja je dostupna na ovom linku.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist