Aktualno

HUMANITARNA VEČER U RUJNU Budite dio ‘Ljetnog bala’ za Dva skalina

HUMANITARNA VEČER U RUJNU Budite dio 'Ljetnog bala' za Dva skalina

Udruga ‘Dva skalina’ organizira ‘Ljetni bal’ zahvaljujući kojem će svi zainteresirani moći doprinijeti podizanju kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Ljetni bal bit će održan u Zephyrus Yacht Clubu, u ACI Marini Komolac i to 7. rujna od 19 sati. U prekrasnom okruženju prirode i modernom interijeru, ta posebna večer okupit će sve zainteresirane za pomoć daljnjem radu ove male dubrovačke udruge.
Za humanitarni ljetni bal potrebno je izdvojiti 550 kuna, a u cijenu ulaznice uključen je ulaz, aperitiv, obrok u tri slijeda i vino uz večeru. Bit će održana i tombola s nagradama i tiha aukcija, a karte za tombolu prodavat će se tijekom večeri kako bi se prikupio dodatan novac.
Zabava uključuje i pomno birani program, pa će tako uzvanici moći uživati u zvucima odličnih izvođača kao što su Saxophone entry, 3M, WEvents ‘Gatsby Show’’, a goste će zabavljati i Marko Pecotić i gosti te DJ.
Cilj ovog humanitarnog bala je financijski doprinijeti Udruzi koja naporno radi kako bi pružila podršku djeci i obitelji djece s poteškoćama u razvoju. Na ovaj način omogućuje se i nastavak rada takozvanog dnevnog boravka, kao i pružanje posebnih terapija djeci uz stručno znane profesionalnog osoblja.
Inače, udruga je osnovana je 2002. godine prvenstveno zbog pokrivanja osnovnih potreba djece s poteškoćama, a potom i kako bi se roditelji okupili i zajedno radili na poboljšanju kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju. Udruga broji 24 člana, a tu su još i članovi prijatelji te brojni volonteri. U udruzi je pet zaposlenih, a dob redovnih korisnika dnevnog boravka je od 2 do 33 godine i ima ih deset.
Osim neposrednih korisnika (djece), korist od provedbe projekta imaju i njihove obitelji jer su barem radnim danima ostali članovi njihovih obitelji slobodni za obavljanje drugih obaveza. Korist ima i lokalna zajednica, jer na širem području Dubrovnika nema sličnog programa. Kroz provedbu programa očekuje se očuvanje postojećih sposobnosti korisnika i poticanje na usvajanje novih sposobnosti u cilju podizanja njihove kvalitete života. Od 2019. provodi se i program pružanja potrebnih terapija za djecu s teškoćama u razvoju (spektar autizam, Down sindrom, djecu s poremećajem u ponašanju, senzoričkim smetnjama…). Terapije provode licencirani terapeuti (edukacijski rehabilitator, senzorni pedagog, fitioterapeut, socijalni pedagog i radni terapeut), a tim je programom trenutno obuhvaćeno pedesetak djece, uz podužu listu čekanja. Sve terapije i usluge su besplatne.
-Ovaj događaj je prilika da se svi okupimo, uživamo i prikupimo novac za plemeniti cilj te slavimo ljubav i podižemo svijest o djeci s poteškoćama i njihovim obiteljima – poručuju iz udruge.

Pročitajte još

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist