Aktualno

HUMANITARNA VEČER U RUJNU Budite dio ‘Ljetnog bala’ za Dva skalina

Udruga ‘Dva skalina’ organizira ‘Ljetni bal’ zahvaljujući kojem će svi zainteresirani moći doprinijeti podizanju kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Ljetni bal bit će održan u Zephyrus Yacht Clubu, u ACI Marini Komolac i to 7. rujna od 19 sati. U prekrasnom okruženju prirode i modernom interijeru, ta posebna večer okupit će sve zainteresirane za pomoć daljnjem radu ove male dubrovačke udruge.
Za humanitarni ljetni bal potrebno je izdvojiti 550 kuna, a u cijenu ulaznice uključen je ulaz, aperitiv, obrok u tri slijeda i vino uz večeru. Bit će održana i tombola s nagradama i tiha aukcija, a karte za tombolu prodavat će se tijekom večeri kako bi se prikupio dodatan novac.
Zabava uključuje i pomno birani program, pa će tako uzvanici moći uživati u zvucima odličnih izvođača kao što su Saxophone entry, 3M, WEvents ‘Gatsby Show’’, a goste će zabavljati i Marko Pecotić i gosti te DJ.
Cilj ovog humanitarnog bala je financijski doprinijeti Udruzi koja naporno radi kako bi pružila podršku djeci i obitelji djece s poteškoćama u razvoju. Na ovaj način omogućuje se i nastavak rada takozvanog dnevnog boravka, kao i pružanje posebnih terapija djeci uz stručno znane profesionalnog osoblja.
Inače, udruga je osnovana je 2002. godine prvenstveno zbog pokrivanja osnovnih potreba djece s poteškoćama, a potom i kako bi se roditelji okupili i zajedno radili na poboljšanju kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju. Udruga broji 24 člana, a tu su još i članovi prijatelji te brojni volonteri. U udruzi je pet zaposlenih, a dob redovnih korisnika dnevnog boravka je od 2 do 33 godine i ima ih deset.
Osim neposrednih korisnika (djece), korist od provedbe projekta imaju i njihove obitelji jer su barem radnim danima ostali članovi njihovih obitelji slobodni za obavljanje drugih obaveza. Korist ima i lokalna zajednica, jer na širem području Dubrovnika nema sličnog programa. Kroz provedbu programa očekuje se očuvanje postojećih sposobnosti korisnika i poticanje na usvajanje novih sposobnosti u cilju podizanja njihove kvalitete života. Od 2019. provodi se i program pružanja potrebnih terapija za djecu s teškoćama u razvoju (spektar autizam, Down sindrom, djecu s poremećajem u ponašanju, senzoričkim smetnjama…). Terapije provode licencirani terapeuti (edukacijski rehabilitator, senzorni pedagog, fitioterapeut, socijalni pedagog i radni terapeut), a tim je programom trenutno obuhvaćeno pedesetak djece, uz podužu listu čekanja. Sve terapije i usluge su besplatne.
-Ovaj događaj je prilika da se svi okupimo, uživamo i prikupimo novac za plemeniti cilj te slavimo ljubav i podižemo svijest o djeci s poteškoćama i njihovim obiteljima – poručuju iz udruge.

Pročitajte još

Tko je bez struje u utorak i četvrtak?

Dulist

Smanjene cijene dizela i benzina, plavi dizel zamrznut

Dulist

TRODNEVNICA SVETOM MIHAJLU Lapađani se pripremaju za blagdan svoje župe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija