DuList IN

ŠIPAN Večeri filma, poezije i performancea

ŠIPAN Večeri filma, poezije i performancea

Uz projekcije filmova ‘Lav’ i ‘Buža’ protekla dva dana šipanska publika u otvorenom kinu ispod starog platnja mogla je uživati u dvije posebne večeri.

U srijedu je ns Šipanu gostovao Vinko Mario Prizmić sa svojim Le Petit festivalom, a sinoć je male i velike Šipance oduševilo Društvo dubrovačkih pisaca. Uz predsjednika društva Borisa Njavra u večeri poezije sudjelovao i svih oduševio Luko Paljetak, a nakon dugo godina stihove je recitirala i njegova supruga Anuška Paljetak

– Dvije večeri poezije i scenskog izražaja su iza nas. Svi smo još puni dojmova i emocija. Sinoć Anuška i Luko Paljetak, te uz njih Boris Njavro iz Društvo dubrovačkih pisaca. A večer prije Vinko Mario Prizmic i njegov Le Petit Festival. Šipan kao mjesto susreta i stvaralaštva – to je zamisao i cilj Ljetne škole filma Šipan na kojem neprestano radimo – ponosni na ove dvije večeri ističu organizatori Miro Bronzić i Nils Neubert

Do kraja programa Ljetne Škole filma Šipan očekuju nas još četiri večeri, svaka posebna na svoj način. Večeras je projekcija filma ‘Anka’ i to u prisustvu redatelja Dejana Aćimovića. Sutra na veliko šipansko platno stiže ‘Skrivena strana medalja’ i to u prisustvu redateljeice Antonie D. Carnerud, snimatelja i montažera Miša Sorića te naravano glavnog protagonista filma Mihovila Španje. Zadnju večer festivala na programu su premijere radova svih ovogodišnjih radionica. Polaznici radionica kriju svoje radove od radoznale šipanske publike a sve kako bi upravo ova premijerna večer bila što zanimljivija. Ipak, uspjeli smo saznati da nas očekuje čak jedan horor, jedna šipanska ljetna avantura, zanimljivi foto esej te animirana priča o morskom psu. Nema druge nego 14. kolovoza svi pod stari platanj u Šipansku luku.

Pročitajte još

U TEATRU Večer mjuzikla s Ines Tričković

Dulist

EKSKLUZIVNO ZA DULIST Ana Rucner će opet pozdraviti ljeto na Srđu, najavljuje najbolji koncert!

Maria Prkut

NAKON OBJAVE SNIMLJENE EMISIJE NA HTV-U MATIJA VUICA PORUČILA KOMENTATORIMA Samo pišite ljudi, ako vas to veseli, a moja tuga je moj štit!

Dulist