DuList IN

SARAJEVO FILM FESTIVAL Regionalna premijera filma Antonete Alamat Kusijanović

SARAJEVO FILM FESTIVAL Regionalna premijera filma Antonete Alamat Kusijanović

Na Sarajevo Film Festivalu, koji se ove godine u glavnom gradu BiH održava od 11. do 18. kolovoza, regionalnu će premijeru u istom programu imati i debitantski igrani film Antonete Alamat Kusijanović ‘U plavetnilo’.

‘U Plavetnilo’, uz glavnoj kompeticiji, prikazat će se i u sklopu programa TeenArena. Svjetsku premijeru film je imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, gdje je nagrađen posebnim priznanjem u sekciji Generation 14plus.

Svoju će međunarodnu premijeru, u programu kratkometražnog filma, imati film Tome Luetića ‘Plan A’ koji će se, kao i film ‘U plavetnilo’, natjecati za Nagradu za najbolji kratki film, te za dvije specijalne plakete žirija. Filmovi iz ovog programa u konkurenciji su i za direktnu nominaciju Europske filmske akademije u kategoriji kratkometražnog filma.

U raznim će se natjecateljskim i nenatjecateljskim sekcijama prikazati niz domaćih naslova i hrvatskih manjinski koprodukcija, a neki od njih upravo će u Sarajevu imati svoje premijere. Osim toga hrvatski filmaši sudjeluju i na industrijskim dijelovima festivala, Talents Sarajevo i CineLink dani filmske industrije.

Za više informacija, posjetite službenu stranicu festivala.

 

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist