Aktualno

Sidrenje izvedeno po pravilima struke

Sidrenjem radne skele na Crkvi sv. Vlaha nije učinjena nikakva šteta. Radi se o "nužnoj intervenciji koja prethodi sanaciji teško oštećene fasade"!

Navodi se u tekstu Stručnog mišljenja i nalazu o stanju kamena nakon sidrenja skele na istočnom pročelju crkve sv. Vlaha u Dubrovniku. Mišljenje je napravljeno temeljem očevida na objektu dana 17. studenog 2011. od strane dipl.ing. Hrvoja Malinara, konzervatora-savjetnika.

Angažman Hrvoja Malinara je usuglašen od strane predstavnika Ministarstva kulture – Uprave za zaštitu kulturne baštine, predstavnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, predstavnika Zavoda za obnovu Dubrovnika kao investitora radova te predstavnika tvrtke "Hedom" d.o.o. iz Zagreba kao izvoditelja radova, a o čemu je sačinjeno zajedničko očitovanje – objavio je na svojim službenim stranicama Zavod za obnovu Dubrovnika.

U nalazu se konstatira da prilikom sidrenja radne skele nije učinjena nikakva šteta ( radi se o "nužnoj intervenciji koja prethodi sanaciji teško oštećene fasade"!) i da je izvođač sidrenje iste izveo prema pravilima struke i to kako u građevinskom, tako i u konzervatorskom smislu.

Dana 21.11. dobili smo Stručno mišljenje o statičkoj ispravnosti postavljene skele na pročelju crkve, izrađeno od Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Zavoda za konstrukciju, te dopis Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine, Odjela za inspekcijske poslove, o nastavku radova – piše na stranici Zavoda za obnovu Dubrovnika.
 

Pročitajte još

OTVORENO PISMO SVEUČILIŠTU Ivo Lučić: Znanost bez etike otvara širom prostor šarlatanima i teorijama zavjere

Dulist

PROČEŠLJALI SMO POSLOVANJE DUBROVAČKE TVORNICE Najam ‘donio’ TUP-u u 2020. skoro 4 milijuna kuna

Dulist

NA ‘FESTIVALU SLOBODE’ PUŠTALI GUNDULIĆEVU ‘HIMNU’ Franković: Koje licemjerstvo. Znaju li da sloboda nosi odgovornost?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija