Kultura

Severin von Eckardstein nastupio s DSO-om u punom Dvoru

Jedan od vodećih njemačkih pijanista svoje generacije Severin von Eckardstein u petak navečer je pred punim auditorijem Kneževa dvora održao koncert s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

Koncertom je ravnao austrijski dirigent i glazbeni direktor Međunarodnog glazbenog festivala ‘Dubrovnik u pozno ljeto’ Christoph Campestrini.

Pijanista je publika imala priliku čuti u Chopinovom Koncertu za klavir i orkestar br. 2 u f molu, dok je u drugom dijelu koncerta orkestar izveo Simfoniju br. 3 u D duru ‘Poljsku’ P.I. Čajkovskog, tako da je večer prošla u znaku Poljske.

Ovo je bio prvi put da mladi njemački pijanist nastupa u Dubrovniku. Iza njega su brojni uspješni nastupi u Berlinu, Münchenu, Moskvi, Madridu, Londonu, Parizu, New Yorku, Amsterdamu, Budimpešti, Hong Kongu, Tokiju i Seulu. Njegov talent je došao do izražaja na sjajnim glazbenim festivalima, uključujući Klavier-Festival Ruhr, Aldeburgh / UK, Gilmore Festival u Michiganu / SAD, poznati festival u La Roque d’Anthéron, Francuska, Schleswig-Holstein Music Festival.

Dirigent Christoph Campestrini čest je gost Dubrovnika, a od 2016. godine imenovan je glavnim dirigentom prestižne Bečke dvorske kapele, čime godišnje više puta dirigira Bečkom filharmonijom, zborom Bečki dječaci i muškim zborom Bečke državne opere.

Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

RAZGOVOR S KNJIŽEVNIKOM VEDRANOM MEZEIJEM Knjiga ‘Treći ključ’ je posveta svim obespravljenim ženama

Iva Dedo

VEČER LIJEPOG MUZICIRANJA U DVORU Koncertom gudača DSO-a nastavljen ciklus Jesenji glazbeni moskar

Dulist

UZ STOGODIŠNJICU SMRTI SLIKARA Otvorena izložba djela Mata Celestina Medovića u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija