Kultura

‘NA ME POGLED TVOJ OBRATI’ Ragusavecchia opet okupila sjajne klape

Tradicionalni, devetnaesti susret klapa ‘Na me pogled tvoj obrati’ održao se na trgu u Čilipima u subotu navečer u organizaciji KUD-a ‘Vlaho Bukovac’ – klape ragusavecchia i TZ Općine Konavle.

Na prvoj večeri nastupile su klape Ragusavecchia, Čilipi, ZL Čilipi, Oštro, Cavtajke, FA Linđo, Staglin, Amfora, Munita i Sebenico. Drugu večer, u nedjelju od 20.30 sati, moći će se uživati uz klape Munita i Sebenico na ljetnoj pozornici u Cavtatu.

Podsjetimo, susret klapa ‘Na me pogled tvoj obrati’ održava se od 2000. godine. Pokrenula ga je cavtatska klapa Ragusavecchia i u relativno kratkom trajanju izrastao je u jednu od najkvalitetnijih priredbi takve vrste u Hrvatskoj, na kojeg se klape vrlo rado odazivaju kako zbog prijateljske i domaćinske atmosfere za koju se pobrinu članovi klape Ragusavecchia, tako i zbog jedinstvenog scenskog prostora i prekrasne publike, koja zna prepoznati i uživati u vrhunskoj dalmatinskoj klapskoj pjesmi.

Pokrovitelji događaja su TZ Općine Konavle, Općina Konavle te Dubrovačko-neretvanska županija.

Pročitajte još

Volite knjige? Dođite na buvljak u Dubrovačke knjižnice ili vratite omiljeno štivo bez plaćanja zakasnine

Dulist

Ivona Michl vršiteljica dužnosti ravnateljice Dubrovačkih muzeja?

Dulist

PRIKAZAT ĆE VRIJEDNU ZBIRKU ‘Bukovac iz tamne komore’ u Muzejima i galerijama Konavala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija