Kultura

Senka Bulić na Perforacijama u Lazaretima

lazareti

Večeras na Perforacijama u Art radionici Lazareti u 20 sati je koncert-predstava-instalacija „Svršimo s Božjim sudom“ autorice Senke Bulić.

Rad je nastao po skupu  tekstova jednog od najzanimljivijih autora u kazalištu,  Antonina Artauda, toliko subverzivnom da je bio skinut s programa.  Dio opusa bila je i poema "Kazalište okrutnosti" koja se naslanja na autorove manifestne tekstove iz 1932. i 1933. godine.

Senka Bulić prolazi taj tekst kroz tijelo kao izvođač, kroz glas, zvukove, glazbu i vizualne instalacije. U kombinaciji s Tomislavom Ćurkovićem, vizualnim umjetnikom i glazbenikom, Oliverom Jularićem, kostimografom, koncept predstave je baziran na instalaciji scene, glasa i vizualnog. Dekonstrukcijom slike Joan of Arc Johna Everetta Millaisa iz 1865. ulazi se u Artaudov materijal.

Artaudova mašta kroz tragično viđenje svijeta donosi kazalište krvi, tijela, genezu stvaranja i želju za dubokom fizičkom promjenom što je inspiriralo ljude poput Allena Ginsberga, Richarda Foremana, Sama Sheparda, i Jima Morrisona, koji su mu kroz svoj hommage odali počast i prepoznali Artaudovu aktualnost.

Pročitajte još

PRIRODOSLOVNI MUZEJ DUBROVNIK izložba Plankton- divovi u kapljici vode ove subote

Dulist

MEĐUNARODNI DAN MUZEJA U GALERIJI Plesni performans Zrinke Užbinec

Dulist

DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Sutra nastupa prva violina Bečke filharmonije te nagrađivana violistica

Dulist