Sport

SANDRO SUKNO ZA DULIST ‘Presretan sam! Nadam se da ću se dokazati’

SANDRO SUKNO ZA DULIST 'Presretan sam! Nadam se da ću se dokazati'

Vijest da Sandro Sukno preuzima trenersku palicu Pro Recca odjeknula je sportskim i vaterpolskim svijetom. Nekadašnji proslavljeni vaterpolist i donedavni trener Primorca iz Kotora za DuList ističe kako je zadovoljan i presretan.
-Mislim da je to jedan iskorak u mome novom poslovnom životu. Prije tri godine sam krenuo s karijerom vaterpolskog trenera. Sada sam dobio ponudu jednog od najvećih klubova i aktualnih prvaka Europe. Riječ je o klubu koji uvijek ima vrhunske igrače te kojeg sam također bio dio kao igrač, a sada sam dobio priliku i kao trener. Ovo je za mene jedan povratak na visoku razinu. Poslije igračke karijere, opet idem u vrhunski klub. Jednostavno sam sretan i nadam se da ću se dokazati te osvojiti naslove – rekao je Sukno koji je, podsjetimo, prvi put za Recco zaigrao sa svojih 20 godina.
-Sigurno da je rijetkost da sam imao priliku igrati u Pro Reccu te da sada dobivam priliku biti trener. Nadam se da ću opravdati povjerenje – dodao je.

‘Svatko ima svoje mišljenje’
Klub je u novoj sezoni odlučio postaviti mladu osobu na trenerskoj poziciji. Možda će netko reći kako je Sukno možda premlad za ovu funkciju, na što novi trener Pro Recca navodi kako ‘svatko ima svoje mišljenje’.
-Čelnici su išli u tom smjeru. Dobio sam povjerenje te će iza mene stajati vrh kluba. Idemo istim smjerom te imamo zajedničke ciljeve. Bitno je imati potporu uprave i da kasnije vodim igrače ka tome da davamo maksimum. U sportu se osvaja, ali i gubi. Mislim da imamo veliku kvalitetu. Moj glavni zadatak je da izvlačim najbolje iz svakoga igrača te da to ukomponiram u momčad – naglasio je te dodao da se svaki igrač mora osjećati važan.
-I da vidi da mu se vjeruje. Kada oni davaju maksimum na treningu, vjerujem da će se vidjeti rezultati. Mislim da imamo vremena. Na početku sezone će sigurno doći do pauze jer će 90 posto tih igrača sudjelovati na Olimpijadi. Zbog toga moramo isplanirati i njihov odmor jer će tu doći i do emocionalnog ‘pražnjenja’. Nakon toga, moramo biti 100 posto spremni i da rastemo tijekom sezone. Svi skupa ćemo krenuti u borbu – kazao je Sukno.

‘Siguran sam u sebe’
Rekao je i da mu je angažman u Primorca pomogao u vođenju treninga i suradnji s igračima, pomoćnicima te klubom.
-Riječ je o iskustvu koje itekako znači. Za ovu razinu u Reccu puno mi pomaže i reprezentacija Hrvatske. Mislim da je to slična razina i kvaliteta utakmica te igrača. Za vrijeme treninga mogu puno naučiti kao pomoćni izbornik. To mi izrazito znači. I jedno i drugo iskustvo mi je puno pomoglo da mogu krenuti siguran u sebe i da nemam strah da ću pogriješiti – navodi Sukno.

Dotaknuo se i reprezentacije te istaknuo kako je Hrvatska u posljednjih desetak godina i više, brojnim medaljama, pokazala kako je uvijek među favoritima.
-Olimpijske igre su nešto iznad svega. Ne mogu se uspoređivati ni s čim. Već godinu i pol smo u nekom čudnom svijetu. Svi imaju problema pa tako i mi u sportu. Tko se bolje prilagodi i snađe, sigurno će biti bliže osvajanju medalja, pogotovo zato što je izjednačen turnir i svi se imaju pravo nadati što boljem rezultatu – rekao je.

‘Iza mene je teško razdoblje’
Sukno je, podsjetimo, svoju igračku karijeru nažalost morao završiti niti s 30 godina zbog srčanih problema. Kaže kako je iza njega teško razdoblje u psihološkom smislu.
-Dogodio se šok, može se reći, u najboljim godinama. Moja posljednja utakmica je finale svjetskog prvenstva. Nakon toga sam bio prisiljen prestati igrati. Puno mi je pomogao ostanak u vaterpolu, najbliže moguće, uz rub bazena – zaključio je.

Pročitajte još

SVI U GRUŽ! Jugaši dočekuju Primorje u prvoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske

Dulist

DAN SPORTA U OŠ MOKOŠICA Održana natjecanja u graničaru i atletici

Dulist

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

Dulist