Kultura

S pričom do Engleske

S pričom do Engleske

Na „putovanje“ po Engleskoj krenuli su jutros dubrovački osnovnoškolci u Dubrovačkim knjižnicama. Poveli su ih Lucija i Daniel Niel, Dubrovkinja s britanskom adresom i njen suprug, koji su u sklopu programa „S pričom oko svijeta“ djeci čitali englesku narodnu bajku „Ivica i stabljika graha“.

 
Nakon priče, održali su edukativnu prezentaciju o Engleskoj, njenim običajima, jezikom, glazbom, arhitekturom i drugim zanimljivostima, a Daniel Niel je i zasvirao engleske napjeve na klaviru u Sali zrcala.

Odjel za djecu i mlade i knjižničarka Vikica Šipić priredili su tijekom Mjeseca knjige čiji je moto „Tko čita (ne)skita“ niz putovanja svijetom kroz pričaonice i edukativna predavanja, a posebne oslikane zemljopisne karte zemalja u koje će djecu povesti na putovanje, napravili su vrijedni restauratori Dubrovačkih knjižnica Damjan Polić i Robert Kralj.

Sljedećeg tjedna pred dubrovačkom djecom nova su „putovanja“ svijetom. U utorak, 29. listopada putuju u Švedsku s pričom „Pipi Duga Čarapa“, dok će ih u četvrtak, 31. listopada do Francuske povesti „Mačak u čizmama“. Pričaonice se održavaju u jutarnjim satima u 9 i 11 sati.
 
PRIČAONICA PETKOM I HLAPIĆ U MOKOŠICI
 
Također je ovog petka 25. listopada u 18 sati na programu „Otvorena pričaonica“ s najljepšim bajkama tjedna na koju su pozvana sva dubrovačka djeca i ljubitelji dobre priče.

Priču „Pjetlić Krijestić i čudotvorni mlničić“ kazivat će prof. Mirjana Žeravica. Pozvana su djeca, mame, tate, bake i djedove, kao svi koji priče vole.
 
Od danas, 24. pa sve do 31. listopada svakog radnog dana u ogranku Mokošica pridružite nam se u 19 sati i krenite u avanturu s „Čudnovatim zgodama šegrta Hlapića“. Tim programom pridružujemo se čestitkama 100. rođendana popularnog lika.

Pročitajte još

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist