Koronavirus u Hrvatskoj

[RUKA POMOĆI] 30 DANA, 630 TOPLIH OBROKA ‘Umorni smo, ali ne odustajemo!’

[RUKA POMOĆI] 30 DANA, 630 TOPLIH OBROKA 'Umorni smo, ali ne odustajemo!'

Prije točno mjesec dana Udruga Sigurnost u prometu pokrenula je ‘Ruku pomoći’, inicijativu zahvaljujući kojoj brojni naši stariji sugrađani imaju svakodnevno topli obrok.
-Ruka pomoći je prva takva inicijativa na području grada Dubrovnika te među prvima u RH, koja je imala za cilj pružiti pomoć našim sugrađanima starije životne dobi, nemoćni i lošeg zdravstvenog stanja u pogledu nabave prehrambenih, higijenskih namirnica kao i lijekova iz ljekarni, a sve putem mobilnog kontakta telefonskim uređajem. Bili smo upoznati s uputama nacionalnog stožera da je upravo ta skupina naših sugrađana najugroženija od infekcije Covid-19! – navodi Denis Pavela, začetnik inicijative.
-Odmah potom inicijativi su se priključili i restorani s područja grada Dubrovnika i to ‘Orsan’, ‘Veranda’ i ‘Azzuro’ te je inicijativa ‘Ruka pomoći’ uz gore navedene potrepštine navedenoj skupini sugrađana započela s dostavljanjem toplih obroka – ručaka (pečeno, kuhano, salata, slatko…). U ovih mjesec dana članovi inicijative obavili su 926 posjeta prema našim sugrađanima s higijenskim, prehrambenim potrepštinama te lijekovima iz ljekarni. Isto tako dostavljeno je i 630 toplih obroka (s ožicom i pantarulom) našim najugroženijim sugrađanima – navodi dalje Pavela.
Svakako treba spomenuti i kako su odmah priskočili u pomoć onim sugrađanima koji su do 14. travnja obroke dobivali iz Doma za starije Dubrovnik. No, kad se u Domu pojavio prvi pacijent s koronavirusom, odlukom Stožera obustavljena je dostava toplih obroka.
-Uvidjevši da je vanjskim korisnicima Doma za umirovljenike Dubrovnik ukinuta dostava toplog obroka, inicijativa se uključila te od 14. travnja 2020. svakodnevno nosi topli obrok – ručak tim korisnicima kako isti ne bi ostali bez obroka, a riječ je o 33 kućanstva. I naravno sve ovo gore navedeno, uključujući vanjske korisnike Doma za umirovljenike je besplatno, od same hrane, pripreme i dostave, ali se zato i zovemo Ruka pomoći jer nam je sada zajedništvo i pomoć jednih drugima potrebnija nego ikada! Ovom prilikom zahvaljujem svim članovima inicijative od Luka, Mirka, Maje, Iva, Željka, Marina, Mirele, Damira, Ane… na velikom odricanju i ljubavi za druge! Umorni smo, imamo obitelji, bojimo se zaraze, ali samo ljubavlju jednih za druge možemo pobijediti ovaj virus! – zaključuje Denis Pavela.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist