Politika

ROKO TRAŽI DOPUNU DNEVNOG REDA GV-A Je li Marčinko nova predsjednica?

ROKO TRAŽI DOPUNU DNEVNOG REDA GV-A Je li Marčinko nova predsjednica?

Ivica Roko, nositelj kandidacijske liste grupe birača koja je izborila dva mandata u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, u nedjelju je medijima dostavio dopis putem kojeg je iznio svoj prijedlog za dopunu dnevnog reda sjednice sazvanu za utorak, 15. lipnja. Spomenuti e-mail prošao bih uglavnom ispod radara čitatelja da u njemu Dubrovčanin nije naveo kako će vijećnici tog dana odlučivati o tome hoće li nova predsjednica GV-a biti Srđevka Petra Marčinko.

Naime, kako je naveo, na temelju st. 2. čl. 81. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, on predlaže da se dnevni red sjednice Gradskog vijeća, koja je sazvana za 15. 6. 2021., dopuni točkom 10. Vijećnička pitanja jer ‘sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, koja je zakazana za 15. 6. 2021., nije isključivo konstituirajuća, što se vidi iz 9. točke dnevnog reda’. Zato, iznosi, nepolitička građanska ‘Lista br. 7’ smatra da je za građane mnogo važnija točka ‘vijećnička pitanja’, nego odluka o izboru gospođe Ivane Medo Bogdanović za ravnateljicu Dubrovačkih ljetnih igara, odnosno odluka o izboru gospođice Petre Marčinko za predsjednicu Gradskog vijeća.

Ovu informaciju koja je brzinom munje odjeknula među javnosti za DuList prokomentirala je sama Marčinko koja ju je nazvala ‘dezinformacijom’.

– Sadržaj ovoga e-mail vezan uz moje ime i prezime te tu funkciju je definitivna dezinformacija. Nije nam jasno s kojim ciljem i namjerom s obzirom na to da smo mi bili vrlo glasni i jasni kao Srđ je grad u tome da čekamo utorak je li HDZ skupio 11 ruku i da mi definitivno nećemo podržati njihovog kandidata za predsjednika Gradskog vijeća. Pri tome i ostajemo. Bitno je za naglasiti da se određeni protokoli i procedure moraju poštovati pa tako i način konstituiranja Gradskog vijeća – rekla je Marčinko.

Roko je u svom dopisu nastavio da ‘ako predložena dopuna dnevnog reda bude prihvaćena, onda najavljuje sljedeća pitanja gradonačelniku, budući da je on javno pozvao vijećnike na konstruktivnu programsku suradnju’. Ona pak glase:

‘Namjerava li gradonačelnik za narednu sjednicu GV pripremiti tekst deklaracije o rekonstrukciji kule Ribarnice, o rekonstrukciji luže na Ponti, o rekonstrukciji Krstionice, o (djelomičnoj) rekonstrukciji kule Sv. Luke?

Namjerava li gradonačelnik za narednu sjednicu GV pripremiti prijedlog izmjena članaka 164. i 165. Odluke o komunalnom redu, tako da se svakog radnog dana od 5:00 (u turističkoj sezoni od 4:00) do 9:00, karićima može obavljati opskrba unutar Grada?

Namjerava li gradonačelnik odmah uputiti molbu Gimnaziji Dubrovnik da otvori raštio od napuštenog (zapuštenog) igrališta za mali nogomet (raštio je zavaren, a nalazi se iznad skala kod ulaza u ambulantu na Pločama)?

Namjerava li gradonačelnik odmah uputiti zahtjeve Vrtlaru da se kod klupa ispred Kompasa i kod kioska pokraj pošte Lapad, zasade (ukupno dvije) masline (oblice), te da se u Sv. Jakovu, na kupalištu Biskupija, pregledaju stanja pinja? Sudeći po krošnjama, izgleda da se 2 pinja se mogu spasiti, ali se mogu nadomjestiti sadnicama pinja.

Namjerava li gradonačelnik uputiti zahtjeve Vodovodu da odmah ukloni oba raštila s makadamskog puta u Gornjem Obuljenu, te da Gradskom vijeću dostavi detaljnu kartu, na kojoj bi bila prikazana sva mjesta ulijevanja oborinskih tekućina u kolektor fekalne odvodnje, koji je proveden šetalištem Nika i Meda Pucića? Neslužbeno, Vodovod je otkrio nekoliko takvih priključaka pokraj hotela tvrtki Valamar i Importanne Resort.

Namjerava li gradonačelnik odmah zatražiti od Županijske lučke uprave, popis svih korisnika vezova za barke na području Grada Dubrovnika, osobito u Gruškom akvatoriju (s naznakama registracija svake barke i detaljne pripadajuće karte svakog veza)?’.

Za kraj, kako Lista br. 7 ima pravo na četiri vijećnička pitanja, moli ostale vijećnike da mu napišu koja pitanja bi oni htjeli ‘preuzeti’ ili ih žele postaviti kako bi se izbjeglo ‘poduplavanje’.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist