Politika

ROKO TOLIĆ ‘Župane, šutnja nije zlato. Problemi su tu da ih se rješava, a ne njeguje’

ROKO TOLIĆ 'Župane, šutnja nije zlato. Problemi su tu da ih se rješava, a ne njeguje'

Nezavisni kandidat za dubrovačko – neretvanskog župana Roko Tolić, uputio je ove srijede priopćenje u kojem je naveo niz, kako ističe, ‘problema oko kojih se župan Nikola Dobroslavić nije izjašnjavao, odnosno, šutao je’. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-U more usred Grada, pored Banja izlije se sedam tona lož-ulja, a župan Dobroslavić – šuti. Otkrije se kako dvije članice Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne Domus Christi nemaju zakonom predviđenu fakultetsku naobrazbu, a župan šuti. Na Batali se bune naši sugrađani kojima nitko nije ni pomislio osigurati zamjensku lokaciju za barke dok traju radovi na Lapadskoj obali, a župan šuti. Cesta u Slanome, iako stotinjak metara od njegove kuće, zbog manjeg odrona zatvorena je mjesecima, a župan, znate i sami – šuti.
Mediji su otkrili niz skandala oko natječaja za voditelja Centra kompetentnosti, a župan nema komentara. Zdravstveni sustav je opterećen dugovima i skandalima, a župan opet radi ono što mu najbolje ide – šuti.
Otkriveno je kako se lažno trasiralo za gradnju Centra za gospodarenje otpadom, koji može ugroziti Malostonski zaljev i školjkare, a župan – naravno šuti. Rijetki turisti u vrijeme pandemije, privučeni privatnom inicijativom, požele doći na hrvatski jug, ali odustaju zbog nerazumno visoke cijene PCR testa koja za Korčulu i Orebić iznosi čak 1050 kuna! Župan se dakako, ni po tom pitanju ne želi miješati u vlastiti posao te – šuti – istaknuo je Tolić.

Tolić je ovom prilikom postavio i pitanje plaćaju li porezni obveznici župana da ne bi ništa znao i da bi izbjegavao odgovore na sve svoje probleme i skandale? Plaća li ga da se ne usudi komentirati niti jednu aktualnost u Županiji koju vodi?

-Ova njegova šutnja u psihologiji se naziva ‘nojev efekt’ – izbjegavanje negativnih informacija. Ili ono što bi se u narodu reklo – ‘zabijanje glave u pijesak’. Uvjeren sam da će građani 16. svibnja reći – ‘DOSTA!’ nojevskoj politici te da će izabrati zaokret i otvoren dijalog o svim problemima i projektima. Problemi nisu tu da se njeguju nego da se rješavaju, ali rješavati probleme treba znati. O problemima ne smijemo šutjeti! Treba nam župan koji nudi odgovore, ne izgovore! – zaključio je Tolić.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist