Politika

Karlo Gjurašić DUSTRA-in kandidat za župana, Marina Franić za njegovu zamjenicu

Karlo Gjurašić kandidat je DUSTRA-e za župana Dubrovačko-neretvanske županije, dok je Marina Franić, inače potpredsjednica DUSTRA-e, kandidatkinja za njegovu zamjenicu. Kandidature su objavljene ovog utorka na konferenciji za medije.

-Bilo je puno skepse kad smo osnovali DUSTRA-u i nisu nam davane velike šanse, ali smo dobili povjerenje sugrađana te smo na prošlim izborima ostvarili fantastičan rezultat – rekao je uvodno Željko Raguž dodavši kako grade priču koja raste sa svakim izbornim ciklusom. Upravo to je i bio razlog za iskorak, odnosno prvi izlazak na županijske izbore, a Raguž je najavio i izlazak s listom za Vijeće Župe dubrovačke.
Istaknuo je kako ga je Gjurašić na neki način i uveo u politiku. Za Marinu Franić je istaknuo kako je riječ o poduzetnici i osobi od njegovog najvećeg povjerenja.
-Željko i ja desetak godina dijelimo iste političke svjetonazore. Počeli smo skupa u HSS-u, a kad je ta stranka iz fokusa izgubila čovjeka odlučili smo se za vlastiti put. Na tom putu Željku i mladima koje je okupio u stranci cijelo sam vrijeme bio potpora. Za politiku je važno imati dobar sluh i mi ćemo dobro slušati što naši birači govore i što traže te se truditi svoj posao obaviti na najbolji mogući način – rekao je kandidat za župana Gjurašić.
Objavu kandidature napravili su na autobusnom kolodvoru, ne slučajno. Kako je istaknuo Gjurašić, želja im je da se u našoj županiji ne dogodi ono što se događa u brojnim hrvatskim mjestima, a to je odlazak mladih u potrazi za boljim životom.
-U fokusu našeg programa jest čovjek, a jedan od prioriteta jest i ravnomjeran razvoj županije. Jedina naša vrijednost su ljudi. Ovo je predivan dio Lijepe naše i ovdje trebamo stvoriti uvjete mladim ljudima kako bi ostali ovdje i kako bi im to bilo životno opredjeljenje – rekao je.
Kandidatkinja za zamjenicu župana Marina Franić osvrnula se na turizma i pandemiju s kojom smo suočeni. Naglasila je kako smo se zbog dobrih rezultata koje smo imali 2019. i ranijih godina opustili i po pitanju ponude, napretka i trendova.
-Moramo pružiti priliku mladima i onima koji su možda tek nedavno krenuli u poduzetničke vode te iz ove situacije u kojoj se nalazimo izvući najbolje što možemo – rekla je.
Odgovarajući na pitanje novinara zašto se kasno objavila kandidatura za župana, Raguž je rekao kako se čekalo službeno raspisivanje izbora.
-Kad je situacija dobra, kad imamo rekordne godine, možete se malo više prepucavati u medijima s konkurentima, ali u ovako teškim vremenima kad ljudi dobivaju otkaze i loše žive, gledati političare koji se prepiru tri ili četiri mjeseca ružno je neukusno – rekao je Raguž. Naglasio je kako očekuju rezultat onakav kako odluče njihovi birači te će svaki rezultat cijeniti.
-Imamo puno pravo očekivati dobre rezultate s obzirom na naše djelovanje u gradu protekle četiri godine – smatra čelnik DUSTRA-e. Nije želio gatati o broju osvojenih mandata u županiji, a postizborna koalicija moguća je jedino s onima koji budu imali kompatibilan program.
Kandidat za župana Gjurašić odgovorio je i na pitanje o zbrinjavanju otpada, a najavio je i provjetravanje u županiji, odnosno jačanje kadra.
-Trebalo bi zaposliti određene kadrove, ali isključivo mlade sposobne ljude. Svima treba provjetravanje pa tako i županiji – rekao je.
Kad je riječ o Centru za gospodarenje otpadom, smatra da je za taj projekt potrebna nova javna rasprava.
-Lučino razdolje i Grabovica po meni nije neko najsretnije rješenje, a dovedeni smo u situaciju kad to moramo riješiti i to bez šire podrške. Smeće je danas sirovina, otpad je novac – rekao je za kraj.

 

Pročitajte još

‘PREDSJEDNIČE, PRESTANITE’ Dobroslavić: ‘Milanović pravi političku štetu Hrvatskoj’

Dulist

Kristić: Da Grad doživljava lopudski mjesni odbor do ovog problema vjerojatno ne bi ni došlo

Dulist

Ivica Kunčević dobitnik je Nagrade Dubrovnika za životno djelo

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija