Politika

Karlo Gjurašić DUSTRA-in kandidat za župana, Marina Franić za njegovu zamjenicu

Karlo Gjurašić DUSTRA-in kandidat za župana, Marina Franić za njegovu zamjenicu

Karlo Gjurašić kandidat je DUSTRA-e za župana Dubrovačko-neretvanske županije, dok je Marina Franić, inače potpredsjednica DUSTRA-e, kandidatkinja za njegovu zamjenicu. Kandidature su objavljene ovog utorka na konferenciji za medije.

-Bilo je puno skepse kad smo osnovali DUSTRA-u i nisu nam davane velike šanse, ali smo dobili povjerenje sugrađana te smo na prošlim izborima ostvarili fantastičan rezultat – rekao je uvodno Željko Raguž dodavši kako grade priču koja raste sa svakim izbornim ciklusom. Upravo to je i bio razlog za iskorak, odnosno prvi izlazak na županijske izbore, a Raguž je najavio i izlazak s listom za Vijeće Župe dubrovačke.
Istaknuo je kako ga je Gjurašić na neki način i uveo u politiku. Za Marinu Franić je istaknuo kako je riječ o poduzetnici i osobi od njegovog najvećeg povjerenja.
-Željko i ja desetak godina dijelimo iste političke svjetonazore. Počeli smo skupa u HSS-u, a kad je ta stranka iz fokusa izgubila čovjeka odlučili smo se za vlastiti put. Na tom putu Željku i mladima koje je okupio u stranci cijelo sam vrijeme bio potpora. Za politiku je važno imati dobar sluh i mi ćemo dobro slušati što naši birači govore i što traže te se truditi svoj posao obaviti na najbolji mogući način – rekao je kandidat za župana Gjurašić.
Objavu kandidature napravili su na autobusnom kolodvoru, ne slučajno. Kako je istaknuo Gjurašić, želja im je da se u našoj županiji ne dogodi ono što se događa u brojnim hrvatskim mjestima, a to je odlazak mladih u potrazi za boljim životom.
-U fokusu našeg programa jest čovjek, a jedan od prioriteta jest i ravnomjeran razvoj županije. Jedina naša vrijednost su ljudi. Ovo je predivan dio Lijepe naše i ovdje trebamo stvoriti uvjete mladim ljudima kako bi ostali ovdje i kako bi im to bilo životno opredjeljenje – rekao je.
Kandidatkinja za zamjenicu župana Marina Franić osvrnula se na turizma i pandemiju s kojom smo suočeni. Naglasila je kako smo se zbog dobrih rezultata koje smo imali 2019. i ranijih godina opustili i po pitanju ponude, napretka i trendova.
-Moramo pružiti priliku mladima i onima koji su možda tek nedavno krenuli u poduzetničke vode te iz ove situacije u kojoj se nalazimo izvući najbolje što možemo – rekla je.
Odgovarajući na pitanje novinara zašto se kasno objavila kandidatura za župana, Raguž je rekao kako se čekalo službeno raspisivanje izbora.
-Kad je situacija dobra, kad imamo rekordne godine, možete se malo više prepucavati u medijima s konkurentima, ali u ovako teškim vremenima kad ljudi dobivaju otkaze i loše žive, gledati političare koji se prepiru tri ili četiri mjeseca ružno je neukusno – rekao je Raguž. Naglasio je kako očekuju rezultat onakav kako odluče njihovi birači te će svaki rezultat cijeniti.
-Imamo puno pravo očekivati dobre rezultate s obzirom na naše djelovanje u gradu protekle četiri godine – smatra čelnik DUSTRA-e. Nije želio gatati o broju osvojenih mandata u županiji, a postizborna koalicija moguća je jedino s onima koji budu imali kompatibilan program.
Kandidat za župana Gjurašić odgovorio je i na pitanje o zbrinjavanju otpada, a najavio je i provjetravanje u županiji, odnosno jačanje kadra.
-Trebalo bi zaposliti određene kadrove, ali isključivo mlade sposobne ljude. Svima treba provjetravanje pa tako i županiji – rekao je.
Kad je riječ o Centru za gospodarenje otpadom, smatra da je za taj projekt potrebna nova javna rasprava.
-Lučino razdolje i Grabovica po meni nije neko najsretnije rješenje, a dovedeni smo u situaciju kad to moramo riješiti i to bez šire podrške. Smeće je danas sirovina, otpad je novac – rekao je za kraj.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist