Zanimljivosti

Riješite se oružja bez sankcija

Riješite se oružja bez sankcija

Pod motom „Manje oružja-manje tragedija“ Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana intezivira akciju prikupljanja  ilegalnog oružja te poziva građane da se „riješe oružja bez sankcija i svoj život učine sigurnijim“.

U narednih mjesec dana građani će imati priliku na Info-punktovima, koji će biti postavljeni na frekventnijim lokacijama u gradovima i nekim općinama na području županije, od policijskih službenika dobiti detaljnije informacije o ovoj akciji odnosno o načinu predaje oružja i ubojitih sredstava. 
 
Svi oni koji se u ovoj akciji odluče riješiti nelegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava trebaju to samo prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka doći će na vašu adresu, preuzeti navedena sredstva te ih odnijeti na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu.
 
Napominjemo da je ova akcija preventivnog karaktera i da se protiv osoba koje se u sklopu ove akcije odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja,  neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak.

Pročitajte još

KONZUMACIJA MESA KOD HRVATA Puno ih voli pršut, kulen, teletinu i janjetinu, ali ne mogu ih priuštiti

Dulist

UNUTRA ILI VANKA Gdje su mačke sretnije?

Dulist

PREKRASNO Sunce obasjalo Grad i izmamilo brojne kupače

Dulist