Zanimljivosti

Rijeka dubrovačka slavi 20 godina od oslobođenja

Od 25. do 27. svibnja u Komolcu će se proslaviti 20. obljetnica oslobođenja Rijeke dubrovačke.

 Program proslave počinje u petak, 25. svibnja u 18 sati u prostorijama DVD Rijeke dubrovačke na Tenturiji, kada će biti održana javna tribina “Rijeka naša negdašnja i svagdašnja”. Na tribini će sudjelovati dr.sc. Vinicije Lupis i dr.sc. Bruno Šišić.
 
U subotu, 26. svibnja, proslava se nastavlja polaganjem vijenaca na mjestima pogibije branitelja Rijeke dubrovačke od 7 do 9 sati. Zatim od 9 do 12 sati slijedi posebno izdanje emisije Hrvatskog radija Radio Dubrovnika “Radio kavana” iz ACI marine Dubrovnik.
 
U 18.30 planiran je mimohod Glazbe Komolac i Mokošičkih mažuretki ulicom Bartola Kašića u Mokošici, te polaganje vijenaca u Mokošici kod spomen obilježja u ulici Bartola Kašića u 18.45 sati.
 
Subotnji dio proslave završit će u 19 sati Svetom misom zadušnicom za poginule za Domovinu u crkvi župe Svete Obitelji.
 
U nedjelju, 27. svibnja proslava se nastavlja u 19 sati u vrtu ljetnikovca Sorkočević u ACI marini Dubrovnik, gdje će nastupiti KUD Komolac, Glazba Komolac, KUD Sveti Juraj Osojnik, KUD Stjepan Radić, učenici Osnovne škole Mokošica i klapa Kaše.
 
Nakon koncerta slijedi pučka festa uz nastup grupe Cabria.

Pročitajte još

SLAVNA PROŠLOST REPUBLIKE Na današnji dan Dubrovčani odlučili: Ukida se ropstvo!

Dulist

Na WhatsAppu odsad možete slati poruke samima sebi

Dulist

USUSRET FESTI Ne propustite slatke i slane radionice u DEŠI

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija