Zanimljivosti

Rijeka dubrovačka slavi 20 godina od oslobođenja

Od 25. do 27. svibnja u Komolcu će se proslaviti 20. obljetnica oslobođenja Rijeke dubrovačke.

 Program proslave počinje u petak, 25. svibnja u 18 sati u prostorijama DVD Rijeke dubrovačke na Tenturiji, kada će biti održana javna tribina “Rijeka naša negdašnja i svagdašnja”. Na tribini će sudjelovati dr.sc. Vinicije Lupis i dr.sc. Bruno Šišić.
 
U subotu, 26. svibnja, proslava se nastavlja polaganjem vijenaca na mjestima pogibije branitelja Rijeke dubrovačke od 7 do 9 sati. Zatim od 9 do 12 sati slijedi posebno izdanje emisije Hrvatskog radija Radio Dubrovnika “Radio kavana” iz ACI marine Dubrovnik.
 
U 18.30 planiran je mimohod Glazbe Komolac i Mokošičkih mažuretki ulicom Bartola Kašića u Mokošici, te polaganje vijenaca u Mokošici kod spomen obilježja u ulici Bartola Kašića u 18.45 sati.
 
Subotnji dio proslave završit će u 19 sati Svetom misom zadušnicom za poginule za Domovinu u crkvi župe Svete Obitelji.
 
U nedjelju, 27. svibnja proslava se nastavlja u 19 sati u vrtu ljetnikovca Sorkočević u ACI marini Dubrovnik, gdje će nastupiti KUD Komolac, Glazba Komolac, KUD Sveti Juraj Osojnik, KUD Stjepan Radić, učenici Osnovne škole Mokošica i klapa Kaše.
 
Nakon koncerta slijedi pučka festa uz nastup grupe Cabria.

Pročitajte još

BOGAT I RAZNOLIK PROGRAM Završio je deseti Festival znanosti

Dulist

T POD DEMO Dubrovački tim osmislio uređaj za čišćenje mora

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Otvorena Zračna luka Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija