Grad

REVITALIZACIJA Obitelj s više djece uskoro će useliti u gradski stan na Prijekome

gradski stan prijeko naslovna

Uskoro bi trebali biti dovršeni radovi u još jednom stanu u povijesnoj jezgri u kojeg bi uselila obitelj s više djece. Naime, Grad Dubrovnik će stambeno zbrinuti šest dubrovačkih obitelji s više djece te će na taj način doprinijeti revitalizaciji života u Gradu, a što je cilj jedne od aktivnosti održivog razvoja Plana upravljanja. Riječ je o još jednoj mjeri gradske uprave za pomoć obiteljima koje se nalaze pred izazovom rješavanja stambenog pitanja na skupom dubrovačkom tržištu nekretnina, s posebnim naglaskom na revitalizaciju povijesne jezgre. Naime, dva stana su već uručena korisnicima i u njih su uselile dvije obitelji s ukupno devetoro djece. U pripremi je javni natječaj za izvođenje radova na uređenju još tri gradska stana za što je u gradskom proračunu osigurano dodatnih 420 tisuća eura.

U stanu površine 60 metara četvornih u Ulici Prijeko, kojeg je u ponedjeljak obišao gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, odrađeni su građevinsko-obrtnički radovi na podovima, zidovima i stropovima. Također i instalaterski radovi koji su obuhvatili radove na dovodnoj mreži kao i cjelokupno novu internu mrežu instalacija – elektroinstalacije, vodovod i odvodnju te klimatizaciju. Rješenje grijanja i hlađenja postignuto je ugradnjom split sustava bez vanjske jedinice. U sklopu osiguranih sredstava, saniraju se i hodnici u zajedničkom dijelu zgrade, kako bi boravak u zgradi za sve stanare bio kvalitetniji i ugodniji.

Radove je izvela tvrtka Projekt 22 d.o.o. iz Dubrovnika,  pod stručnim nadzorom Joška Mikla iz tvrtke Studio Quasar d.o.o. Ukupna vrijednost projekta iznosi 117 tisuća eura i u cijelosti je osiguran iz Proračuna Grada Dubrovnika.

Korisnici su pravo na stan ostvarili temeljem provedenog javnog natječaja za utvrđivanje Liste reda prvenstva o davanju stanova u najam na području povijesne jezgre za obitelji s više djece.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist