DuList INDuList PROMO

Restoran Orka – nova adresa za hedoniste!

Restoran Orka – nova adresa za hedoniste!

Restoran Orka nalazi se na Lapadskoj obali, u neposrednoj blizini istoimenog kafića. Interijer odlikuje spoj modernog i tradicionalnog. Budući da se radi o prostoru obiteljskog ljetnikovca iz 16. stoljeća, mnogo pažnje je posvećeno upravo dizajnu za koji je zaslužan arhitekt i dizajner interijera Vladimir Gugl

Ljubav prema dobroj hrani oduvijek je bila sastavni dio života obitelji Miletić. Iako su već dugo godina u ugostiteljskim vodama putem poznatog kafića na Lapadskoj obali, a ni turizam im zbog smještajnih kapaciteta nije stran, osjećali su kako nešto nedostaje da njihova priča bude potpuna.

Odluka o otvaranju restorana nije došla preko noći – uz pomno promišljanje i dozu smjelosti, najvažnije segmente su povjerili u ruke vrhunskim stručnjacima kako ništa ne bi prepustili slučaju. I njihov san se pomalo počeo ostvarivati, a na veselje svim hedonistima.

Restoran Orka nalazi se na Lapadskoj obali, u neposrednoj blizini istoimenog kafića. Interijer odlikuje spoj modernog i tradicionalnog. Budući da se radi o prostoru obiteljskog ljetnikovca iz 16. stoljeća, mnogo pažnje je posvećeno upravo dizajnu za koji je zaslužan arhitekt i dizajner interijera Vladimir Gugl. Gugl potpisuje dizajn mnogih poznatih objekata u regiji, među kojima je i dubrovačka Nautika. Rezultat ove uspješne suradnje jest topao i ugodan prostor, idealan za privatna, poslovna ili obiteljska druženja.

Želeći se zadržati u lokalnim okvirima što se tiče namirnica, a u isto vrijeme bježeći od standardne ponude, odluka o angažmanu chefa Zdravka Tomšića pokazala se ispravnom

Najdelikatniji segment svakako je bio menu. Želeći se zadržati u lokalnim okvirima što se tiče namirnica, a u isto vrijeme bježeći od standardne ponude, odluka o angažmanu chefa Zdravka Tomšića pokazala se ispravnom. Zdravko Tomšić već je dugo godina šef kuhinje izvrsnog restorana Draga di Lovrana a prethodno je osigurao kultni status na čelu restorana Kukuriku. Svim gurmanima je nadaleko poznat po svojoj kreativnosti a u profesionalnim krugovima je na glasu perfekcionista. Mladi tim restorana pomno je upijao svaki savjet i pokret ovog vrhunskog chefa, što je rezultiralo menuom u kojem je jasna tradicionalna okosnica s modernim utjecajem. Naglasak je stavljen na prepoznatljivost okusa i svježinu namirnica, tako da se u restoranu Orka svakodnevno peče kruh, ručno izrađuju paste i pripremaju jela od freške ribe i mesa provjerene kvalitete. Neka od jela koja jasno okrivaju Tomšićev potpis su svakako ceviche, tuna aioli, ravioli s nadjevom od bijele ribe u umaku od kozica, cherry rajčica i dagnji, file kovača u emulziji od dubrovačke malvasije i maslinovog ulja, janjeća koljenica na podlozi od restanog krumpira i raguom od boba, itd.

Pri odabiru vina također je bilo važno obuhvatiti različite ukuse, te vinska karta u suštini reflektira bogatstvo i raznolikost Hrvatske. Prednost je dijelom dana županijskim vinima poput rukatca, pošipa, dubrovačke malvasije, grka i plavca malog kako bi pratili lokalnu priču, međutim ljubitelji kontinentalnih i međunarodnih sorti će također pronaći nešto za sebe. Tako se, na primjer, uz čašu pjenušca možete opustiti, izabrati jela iz menua i propisno pripremiti svoja nepca za užitak. Ljubazno osoblje restorana će u tom slučaju dalje preporučiti vino koje najbolje prati Vaš izbor, kako bi doživljaj bio potpun.

S obzirom da obitelj Miletić oduvijek njeguje dobre odnose sa lokalnom zajednicom, želja im je da u restoranu Orka redovito pozdravljaju svoje sugrađane koji će se zadovoljno vraćati. Stoga je popust od 20% na cjelokupnu ponudu samo mali znak pažnje koji im mogu pokloniti za povjerenje.

Rezervacije za restoran moguće je napraviti na telefon 099 690 3334.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist

Plesni studio Lazareti ostvario nove uspjehe na prestižnom natjecanju!

Dulist

FINALE ZVIJEZDE PJEVAJU Podržite Mihija svojim glasom!

Dulist