Grad

Rekonstrukcija gruške place: započeli zemljani radovi, što je Sanitat zatekao na terenu?

placa radovi08

U tijeku su radovi na rekonstrukciji gruške place koji će obuhvatiti cjelokupni prostor tržnice, osim ribarnice. Dovršeni su pripremni radovi te se krenulo u zemljane radove unutar ograđene građevinske parcele.

Po demontaži postojećeg objekta te rušenja elemenata unutar objekata koje se planiralo zadržati, utvrđeno je da su isti u izrazito lošem stanju te zahtijevaju hitnu konstruktivnu sanaciju, što nije bilo uočeno do trenutka samog uklanjanja pregradnih zidova i žbuke te stoga nije bilo ni predviđeno projektom.

Prilikom površinskog iskopa utvrđen je dio instalacija fekalne i oborinske odvodnje koji nije bio ucrtan u postojeće stanje instalacija, kao i problemi sa magistralnom fekalnom kanalizacijom. U rješavanje navedene problematike uključene su sva nadležna tijela investitora, izvođača radova te Vodovod Dubrovnik d.o.o., a sve s ciljem pravovremenog i učinkovitog saniranja, navode iz Sanitata.

Radove dodatno otežava i česta pojava mora unutar iskopnih jama, što je dodatno pospješeno količinom oborina u proteklom periodu.

Nakon izvršenog uviđaja na terenu, projektant konstrukcije pristupio je izradi novog statičkog proračuna i prijedloga sanacije, a zatečena situacija na terenu potencijalno će izazvati dodatne troškove i zahtijevati promjene po dinamički i vremenski plan dovršetka radova.

Sanitat Dubrovnik d.o.o. će javnost obavještavati o daljnjem tijeku izvođenja radova na Rekonstrukciji Tržnice Gruž.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

KAZNILI IH ZBOG KORIŠTENJA PALETARA Grad sankcionirao Konzum

Dulist

LJETNE ZABAVE Glazba se vraća na ulice Grada

Dulist