Grad

UZ DAN CIVILNE ZAŠTITE ‘Leptirići’ se upoznali s radom žurnih službi

UZ DAN CIVILNE ZAŠTITE 'Leptirići' se upoznali s radom žurnih službi

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite Grad Dubrovnik je, u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite, Službom civilne zaštite Dubrovnik, organizirao demonstraciju aktivnosti i opreme žurnih službi za djecu polaznike vrtića Leptirić iz Trstenog.

Svoj su rad predstavili pripadnici Hrvatska gorska služba spašavanja, JVP Dubrovački vatrogasci, prometni redari Grada Dubrovnika te Crveni križ koji su prezentirali program ‘Ponašanje djece u katastrofama’ i pružanje prve pomoći.

Ovu edukaciju, kako je istaknula voditeljica Službe civilne zaštite Dubrovnik Ana Miličić, provode već godinama. Od najmlađih pa do srednjih škola, prilagođavaju je svakom uzrastu i njihovom predznanju te ih podučavaju o svemu što je potrebno znati.

U ime Grada Dubrovnika u ovoj su aktivnosti sudjelovale i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin i pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Matilda Krile Prkoča.

– Grad Dubrovnik prepoznaje rad žurnih službi te od 2017. godine osigurava značajna sredstva kako za poboljšanje uvjeta rada, ljudstvo, tako i u samo opremu te infrastrukturu. Prevencija i edukacija su ključne, a posebno edukacija najmlađih kako bi se razvila svijest te kako bi u slučaju neke ugroze bili što spremniji reagirati, a samim time i žurne službe funkcionalnije djelovati – istaknula je pročelnica Ivana Brnin.

Kada je riječ o opremi, među zadnjim značajnijim nabavkama Grada Dubrovnika za potrebe civilne zaštite bili su set seizmičkog uređaja s video kamerom za pretrage iz ruševina, kao i šatori na napuhavanje. Ova vrijedna oprema nabavljena je kroz EU projekt E-CITIJENS u svrhu povećanja spremnosti i djelovanja u slučajevima prirodnih katastrofa, točnije u slučaju potresa.

Sljedeći projekt Grada, kada je riječ o izgradnji infrastrukture je Vatrogasni dom Zaton, za koji je izrađena projektna dokumentacija. Ujedno su nedavno završeni i radovi prometnog uređenja križanja na državnoj cesti D8 u Zatonu Velikom, kao preduvjet realizaciji projekta izgradnje ovog vatrogasnog doma.

Foto: Grad Dubrovnik 

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist