Zanimljivosti

Referendum i za autoceste?

Referendum i za autoceste?

Ideja o izdavanju koncesija na autoceste u trajanju od 50 godina uzburkala je mnoge duhove, te je izazvala i reakciju Nezavisnog cestarskog sindikata, koji pak najavljuju raspisivanje referenduma ukoliko Vlada u međuvremenu ne odustane od ove ideje.

Ako Vlada nastavi ustrajati na raspisivanju međunarodnog natječaja za koncesionara već izgrađenih autocesta, što je najavila da će učiniti do 15. srpnja, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić kreće u organiziranje skupljanja potpisa za raspisivanje referenduma.

Pitanje građanima bit će 'Jeste li za to da Vlada bez suglasnosti građana putem referenduma ne može prodavati, davati pod koncesiju i monetizirati stratešku državnu imovinu (autoceste, plovne putove, vode, šume…)?'

Stanić očekuje da će se organizaciji prikupljanja potpisa priključiti i druge sindikalne središnjice i da im neće biti problem skupiti oko 450 tisuća potpisa, što je minimalni potreban broj potpisa za raspisivanje referenduma, te da će im se u tome pridružiti i brojni drugi aktivisti i nevladine udruge koje se također protive rasprodaji državne imovine.

Referendum bi se raspisao u listopadu, u svim hrvatskim gradovima, a više pročitajte ovdje.

 

Pročitajte još

[FOTO] EDUKACIJSKI PROGRAM Učenici OŠ Mokošica postali ‘Mladi istraživači mora’

Dulist

DAN JE PLANETA ZEMLJE Ovo je naš dom

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist