Županija

READINESS Županijska civilna zaštita među najbolje opremljenima u državi

READINESS Županijska civilna zaštita među najbolje opremljenima u državi

Povodom održavanja partnerskih sastanaka kojima je cilj praćenje realizacije projektnih aktivnosti i zadanih rokova projekta READINESS kojima je domaćin Dubrovačko-neretvanska županija, u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika održana je konferencija za novinare.

Zamjenik župana Joško Cebalo istaknuo je kako se kroz projekt Readiness nabavila oprema vrijedna 225 tisuća kuna, te je u sklopu projektnih aktivnosti održana vježba ‘Pripravnost 2018.’ u Slanome.

-Projekt Readiness je nastavak na projekt HOLLISTIC, no moram istaknuti kako ćemo u sklopu projekta AdriaMore nabaviti vatrogasni brod vrijedan milijun kuna. S ponosom ću reći kako su naše postrojbe civilne zaštite među najopremljenijima u Hrvatskoj – rekao je zamjenik Cebalo.

Predstavnik vodećeg partnera projekta Regije Molise Nicola Pavone istaknuo je da je suradnja među partnerima počela za vrijeme HOLISTIC projekta iz programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC.

-Iskoristili smo priliku i nastavili suradnju i u sklopu programa prekogranične suradnje HR-ITA. Zajednička suradnja je nužna pogotovo jer su i Italija i Hrvatska ugrožene istim rizicima kao što su požar i potres – rekao je Pavone.

Napomenuo je kako je značajna i mreža iskustava koja se stvara u ovakvim projektima i time otvara put suradnji i novim projektima kako bi se poboljšala suradnja naših zemlja u području znanosti i novih tehnologija u civilnoj zaštiti. Zahvalio Dubrovačko neretvanskoj županiji na suradnji u HOLISTICU kao i sada u projektu Readiness te izrazio nadu u daljnju zajedničku suradnju.

Projekt READINESS ukupno je vrijedan oko osam milijuna i 900 tisuća kuna, a u njegovoj provedbi, osim Dubrovačko-neretvanske županije, sudjeluju Splitsko-dalmatinska i Zadarska županija, talijanske regije Molise, Marche i Fruili-Venezia-Giulia. Projektne aktivnosti Dubrovačko-neretvanske županije vrijedne su milijun i 170 tisuća kuna, a u 85 postotnom iznosu sufinanciraju se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj putem programa prekogranične suradnje INTERREG Hrvatska – Italija.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist