Županija

Župan nagradio najbolje učenike i školska športska društva

Župan nagradio najbolje učenike i školska športska društva

Nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od tri prva mjesta na državnim natjecanjima iz znanja te najboljim školskim športskim društvima iz županije dodijelio je župan Nikola Dobroslavić.

-Imamo veliki skok u odnosu na prošlu godinu kada je bilo 27 pobjedničkih mjesta, ove godine ih je 42. Naša djeca imaju neizmjeran talent i volju te kvalitetne mentore i uporne roditelje. Ovim natjecanjima igraju utakmicu sa svijetom i pritom pokazuju da se sa svim tim utakmicama nose izvrsno. Potičem vas da i dalje predano radite i želim vam svu sreću – rekao je župan te se obratio mladim uspješnim sportašima.

-Ovo je doista veliki uspjeh draga djeco. Naravno da moramo, osim vas koji ste zaslužni za vaša uspijeća, pohvaliti i vaše mentore i obitelji. Uz vaš predan rad i trud došli ste ovdje i ostvarili ste odlične rezultate. Šport je uz znanje i školovanje također jedna važna škola za život. Zdravlje, kultura ponašanja i disciplina sve su kvalitete koje se vežu uz sport. Želim vam sreću u budućem životu i želim da znate da cijenimo način i što radite, kao i vaše uspjehe – izjavio je župan.

Uz župana, nagrade je dijelila i v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

-Danas dodjeljujemo nagrade najboljima od najboljih, vi ste dokaz da su naše škole kvalitetne te da je naša zemlja zemlja znanja. Sportaši, dokaz ste kako se izvrstan uspjeh u školi može održavati bez obzira na silne treninge, a pritom i ostvarivati sjajni rezultati u sportu. Nadam se da će nas dogodine u ovoj prigodi biti još više – rekla je v.d. pročelnice Dadić te zajedno sa županom podijelila nagrade, a nagrade su bili tableti, pametni satovi, MP3 playeri, slušalice, šalovi…

Dodjeli nagrada nazočili su i zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo te predsjednik Županijskog saveza školskog športa Dubrovačko-neretvanske županije Boris Krstičević.

Nagrađenih školaraca u kategoriji znanja bilo je 42, 15 više nego prošle godine, a od toga 13 školaraca zauzelo je prvo mjesto na državnim natjecanjima, 19 drugo i 10 treće.

U kategoriji športa bilo je 7 nagrađenih školskih športskih društava, a od toga 2 prva mjesta, 4 druga i jedno treće.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist