Grad

Razvoj golf o tvrđavi Imperial: Ne komentiramo subjektivne dojmove

Razvoj golf o tvrđavi Imperial: Ne komentiramo subjektivne dojmove

Nakon što su predstavnici nezavisne liste ”Srđ je Grad” u petak u Dubrovniku ustvrdili kako je donošenjem Urbanističkog plana uređenja Bosanka sjever i Bosanka jug 2013. godine raskinut ugovor o koncesiji između Grada Dubrovnika i privatnog investitora po kojem je tvrtka Razvoj golf trebala obnoviti tvrđavu Imperial, iz spomenute tvrtke stigao je odgovor u kojem ističu kako nemaju namjeru komentirati subjektivne dojmove određenih političkih organizacija, već kako se drže obveza koncesijskog ugovora.
”Vezano za istupanja ili subjektivne dojmove određenih političkih organizacija, u ovom trenutku nemamo namjeru komentirati. Kao investitor strogo se držimo obveza iz koncesijskog ugovora, te radimo na ispunjavanju ugovorenih obveza prema davatelju koncesije i zadovoljavanju zahtjeva koji se stavljaju pred nas”, stoji u odgovoru koji u ime Golf Parka Dubrovnik potpisuje Jelena Mijatović.
Inače gradski vijećnici kandidacijske liste grupe birača Mara Kristića, poznatije kao ”Srđ je Grad” održali su ranije u petak konferenciju za novinare na kojoj su ustvrdili kako je ugovor o koncesiji između Grada Dubrovnika i tvrtke Razvoj Golf potpisan 2009. godine, te kako u njemu stoji da u slučaju ako se u budućem urbanističkom planu uređenja ne definira hotelsko-ugostiteljska djelatnost tvrđave da se ugovor sam po sebi raskida bez ikakvih obveza.
Urbanistički plan uređenja Bosanka sjever i Bosanka jug koji je donesen 2013. godine za tvrđavu navodi ”pretežito kulturnu namjenu”, zbog čega je ugovor raskinut u trenutku donošenja UPU-a, tvrde Srđevci koji su istaknuli kako će potvrdu raskida tražiti na jednoj od nadolazećih sjednica Gradskog vijeća.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist