Grad

Srđ je Grad: Kad je Dubrovački dogovor izglasao UPU Bosanka poništen je ugovor za tvrđavu Imperijal

srdj je grad vidjen kristic nikolic

Dubrovački gradski vijećnik nezavisne liste Srđ je Grad Ljubomir Nikolić rekao je u petak u Dubrovniku kako je izglasavanjem ”Urbanističkog plana uređenja športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka-jug” kojim je na padinama brda Srđ omogućen projekt golfa 2013. godine, raskinut ugovor o koncesiji koji je tvrtka Razvoj golf imala s Gradom Dubrovnikom u sklopu kojeg se ta tvrtka obvezala obnoviti tvrđavu.
”Ugovor o koncesiji potpisan je 2009. godine i tvrđava Imperijal dana je u koncesiju za obavljanje turističke i ugostiteljske djelatnosti. Važno je napomenuti kako u tom trenutku nije još bio donesen UPU Bosanka sjever-jug i Grad i koncesionar su u ugovor stavili članak u kojem stoji da u slučaju da se u budućem urbanističkom planu uređenja ne definira hotelsko-ugostiteljska djelatnost čestice na kojoj se nalazi tvrđava da se ugovor sam po sebi raskida bez ikakvih obveza”, rekao je Nikolić te dodao kako je davatelj koncesije, odnosno Grad Dubrovnik u tom slučaju dužan raspisati novi natječaj za davanje tvrđave u koncesiju.
”U UPU Bosanka sjever-jug u niti jednom rječju koja se odnosi na tvrđavu Imperijal ne stoji turistička i ugostiteljska djelatnost već pretežito kulturna. To znači da se ugovor raskida i mi smatramo da to konstatira i službeno Gradsko vijeće Grada Dubrovnika”, rekao je Nikolić te dodao kako će njihova lista inzistirati da se o ovoj problematici raspravlja na jednoj od nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća.

Vrijedi istaknuti kako se u javnosti, ponajviše od strane gradske uprave i gradonačelnika Andra Vlahušića godinama gradio dojam upravo kako je obnova Imperijala jedan od glavnih uvjeta izgradnje golf izgališta i vila na Srđu.

Komentar ovih navoda zatražili smo i od tvrtke Razvoj Golf i objavit ćemo ga po pristiglom odgovoru.

Pročitajte još

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pred nama je zanimljiv i ispunjen tjedan

Dulist

Ibrica Jusić, Boris Njavro, Stana Šćepec o veličini, prijateljstvu, suradnji, ljubavi…

Dulist

DO IZGRADNJE NA ŽARKOVICI Centar za pružanje usluga u zajednici privremeno u prostorima bazena

Dulist