Zanimljivosti

“Razumjeti autizam”

Udruga za autizam Hrvatske i Sekcija za autistični spektar i komunikacijske teškoće Udruge kronično bolesnog djeteta "Zajedno do zdravlja" organiziraju

u subotu, 21. travnja u Dubrovniku u Dvorani Ivana Pavla II u Samostanu Svete Klare s početkom u 10 sati konferenciju o autizmu, prvu u našem gradu, pod imenom 'Razumjeti autizam'.

Konferencija se održava u okviru projekta "Informiranje i edukacija roditelja osoba s autizmom, te informiranje lokalne zajednice i institucija o pravima i potrebama osoba s autizmom", odobrenog od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Jedan od ciljeva konferencije je dati bar dio odgovora na pitanje:

“Kako pomoći osobama s autizmom u sredini u kojoj nema ni Centra za autizam ni organiziranih usluga specijaliziranih za autizam, koristeći ono što imamo na raspolaganju u svakodnevnom životu“.

– Želja nam je, usprkos nedostatku organiziranih projekata za autizam i nedostatku stručnog kadra za rad s djecom s autizmom (ali i općenito s djecom s posebnim potrebama) u našoj županiji, u suradnji sa vrtićima i školama, strukom koja radi s našom djecom, te svima onima koji čine dio našeg života, pokušati kreirati što bolje uvjete za njihov razvoj.

Svjesni kako je jedan od koraka prema stvaranju boljih uvjeta informiranje o autizmu, nastojat ćemo i ubuduće organizirati ovakve događaje. Bilo bi nam zadovoljstvo da prisustvujete konferenciji i na taj način poduprete podizanje svijesti o autizmu – ističe se u pozivu na konferenciju.

Pročitajte još

SLAVNA PROŠLOST REPUBLIKE Na današnji dan Dubrovčani odlučili: Ukida se ropstvo!

Dulist

Na WhatsAppu odsad možete slati poruke samima sebi

Dulist

USUSRET FESTI Ne propustite slatke i slane radionice u DEŠI

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija