Aktualno

Ravnateljica Čučić požurila sa svojim imenovanjem

Ravnateljica Čučić požurila sa svojim imenovanjem

U vrijeme dok se 'lome koplja' u stranačkim pregovorima u Dubrovačkom dogovoru o ravnateljskim foteljama i podjeli mjesta u upravnim vijećima gradskih ustanova,

Upravno vijeće Javne ustanove u kulturi Dubrovačke knjižnice nezakonito je požurilo raspisati natječaj za novog ravnatelja gotovo mjesec dana nakon isteka svog mandata, iako ravnateljici Vesni Čučić ugovor istječe tek u studenom.

Podsjetimo, mandat trenutnog sastava upravnog vijeća počeo je teći od njihovog izbora na sjednici Gradskog vijeća 3. srpnja 2009. godine te mu tako četverogodišnji mandat ističe 2. srpnja 2013. godine. Bez obzira na to, u četvrtak, 1. kolovoza ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Vesna Čučić sazvala je sjednicu upravnog vijeća, a upravo je na toj sjednici donesena odluka o raspisu natječaja za ravnatelja Dubrovačkih knjižnica.
Kako saznajemo iz Grada Dubrovnika, Čučić je, kao i svi ostali ravnatelji u kulturi, dobila obavijest da ne saziva sjednice upravnog vijeća, baš kako ona upravna vijeća kojima je mandat istekao ne bi donosila odluke s pravnim posljedicama.

– Mislim da to što se sastalo upravno vijeće nije nešto jako, jako, jako zanimljivo, pogotovo ne za novine. Dubrovačke knjižnice trebaju funkcionirati. Ne možemo prestati raditi ako nemamo upravno vijeće. Nismo htjeli dopustiti da Dubrovačke knjižnice budu bez uprave. A sve odluke koje je upravno vijeće donijelo, može ih i poništiti – kazala nam je ravnateljica Čučić. Kad smo ju podsjetili kako je ta sjednica bitna jer je na njoj raspisan natječaj za novog ravnatelja, Čučić nam je kazala:
– Nismo mi baš birali za tu sjednicu, nego je to tako teklo i tako se dogodilo. To je vrijeme da se mora to događati – rekla je Čučić. Po zakonu, s natječajem za novog ravnatelja upravno vijeće moglo je čekati do rujna, dva mjeseca prije isteka ugovora. Pretpostavka je da će se novi sastav upravnog vijeća oformiti do kraja rujna. Zašto su se ipak u srcu ljeta tako žurili sa sazivanjem sjednice?

Saznajte u novom, tiskanom izdanju duLista, koji je od ove srijede u prodaji!

Pročitajte još

‘RIM TIM TAGI DIM’ Baby Lasagna u finalu Eurosonga!

Dulist

Roko Tolić jedan od kandidata za direktora aerodroma Crne Gore

Dulist

SVEČANI PROGRAM Hrvatski liječnički zbor obilježava 150 godina

Dulist