Aktualno

Ravnatelj Bekić: Ugovor još nije sklopljen, čekat ćemo Ljekarnu Dubrovnik. Nećemo forsirati!

Ravnatelj Bekić: Ugovor još nije sklopljen, čekat ćemo Ljekarnu Dubrovnik. Nećemo forsirati!

Podsjetit ću kako je Opća bolnica Dubrovnik 2021. godine raspisala natječaj za zakup poslovnog prostora za namjenu obavljanja ljekarničke djelatnosti od 0 do 24 sata. Zaista mislim da su naši sugrađani zakinuti za ljekarnu takvog tipa u bolničkom prostoru, koja bi bila od velike važnosti za pacijente bolnice i za sve naše sugrađane. Na natječaj se tada javila Ljekarna Dubrovnik koja je i udovoljavala uvjetima natječaja. Ugovor međutim, još nije sklopljen jer je sama Ljekarna Dubrovnik imala administrativne prepreke. Koliko je nama poznato, ljekarna je pokrenula postupak osnivanja nove ljekarničke jedinice i na tu odluku je dala suglasnost Županijska skupština u prosincu 2022. godine. Procedura je Ljekarne Dubrovnik, a mi ćemo čekati – svima je, pa tako i nama u interesu. Nećemo kao ustanova raditi nikakav pritisak, jer se radi o prevelikom javnom interesu da bismo nešto uvjetovali ili bilo što drugo – komentira nam ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić.

Stava je kako bi bilo dobro da se situacija riješi i prije nego se krene s novim režimom prometovanja oko gradske jezgre, s obzirom da se u Gradu, konkretnije ispod Zvonika, nalazi dežurna ljekarna. No, ponavlja, ‘bolnica neće forsirati’.

Povijest natječaja
Vratimo se u 2022. Županijski vijećnici jednoglasno su podržali otvaranje ljekarne, bez rasprave, u prosincu protekle godine. Ipak, osnivanje nove ljekarničke jedinice uznemirilo je ljekarničke krugove, jer se, o čemu je DuList i prije pisao, tvrdi kako se ta nova jedinica otvara mimo Pravilnika o uvjetima za određivanje područja na kojem će se osnivati ljekarne. Ukratko, u odnosu na broj stanovnika – previše je ljekarni.
Ipak, otvaranje ljekarne zaista jest u interesu i cilju općeg napretka Dubrovnika i zdravstvene skrbi, kako je to protekle godine naglasila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović, a što je i ostalo u obrazloženju zaključka o davanju suglasnosti na odluku. Detalji natječaja bili su također primamljivi. Impresivni prostor od 150 metara četvornih iznajmljivao se isključivo u ovu svrhu i to na razdoblje od pet godina prema uvjetima kako bude regulirano sklopljenim ugovorima o zakupu. Početna cijena mjesečnog zakupa je 37.500 kuna, a jamčevina se navodi u istoj toj svoti. Ljekarna će biti smještena u objektu C, gdje se nalazi poliklinički dio pregleda, odnosno gdje je trijaža ambulantno naručenih pacijenata, ulaz do vrtića ‘Škatulica’. Inače, početno je Javni natječaj objavljen 5. srpnja 2021. godine, no kako je već naveo ravnatelj Bekić, pandemija je ‘pomrsila planove’. Veselimo se skorašnjem rješavanju, odnosno otvaranju 24-satne ljekarne!

• MNJB

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist