Politika

Prosječna plaća u Libertasu jednaka je plaći kustosa Muzeja

Prosječna plaća u Libertasu jednaka je plaći kustosa Muzeja

Vijećnik Ivan Cetinić otvorio je temu besplatnih pokaza i to na Programu socijalnih mjera za 2022. godinu. Kako je rekao, dobio je to pitanje od djelatnika odnosno predstavnika sindikata koji se pitaju hoće li te pokaze ponovno isplaćivati Libertas na štetu svog poslovanja, uz napomenu kako su im plaće zamrznute od 2013. Na to se javio gradonačelnik i rekao kako je Libertas na leđima Grada.
-Znate li da je u ljeto 2019. godine isplaćena plaća jednom od vozača gotovo 12 tisuća kuna? Iako nam u kriznim vremenima nije trebalo najmanje 150 ljudi, nismo ih poslali doma, uredno smo isplaćivali plaće, umanjeno, iako nisu radili. Nevjerojatna je fama oko toga tko će isplaćivati novac Liberatsu. Tko ga je isplaćivao dosad? Grad svake godine značajne subvencije isplaćuje Libertasu kako bi bio održiv. I kad Libertas pođe u minus, grad i općine sudjeluju kako bismo ga doveli na nulu – rekao je Franković.
napomenuo je kako je Libertas vlasništvo Grada.
-Ružno mi zvuči hoće li to ponovno ići na leđa Libertasa, a na čijim je to leđima Libertas? Na leđima Grada jer je Libertas vlasništvo Grada Dubrovnika i ta gospoda moraju to shvatiti – rekao je te napomenuo kako je prosječna plaća u Libertasu puno veća nego prosječna plaća tete u vrtiću koja je završila visoku stručnu spremu, a jednaka je visini plaće kustosa u Muzejima.

Pročitajte još

[FOTO] DOSTA JE! Na prosvjedu u Zagrebu i dubrovačka oporba

Dulist

OBNOVA ZGRADE SABORA Zastupnici sele u vojarnu Petar Zrinski!

Dulist

MARO KRISTIĆ Je li moguće da nitko ne vodi računa o tome kako strani radnici utječu na našu sadašnjost i budućnost?

Dulist