Politika

Raguž: Kako bismo postali kultura spektakla, trebaju nas prepoznati sugrađani i strani gosti. To nažalost izostaje

Raguž: Kako bismo postali kultura spektakla, trebaju nas prepoznati sugrađani i strani gosti. To nažalost izostaje

Što zaslužuje biser Jadrana i najljepši Grad na svijetu? Zaslužuje sve osim prosjeka, jer prosjek je za neke druge, ali ne i za Dubrovnik – istaknuto je na početku priopćenja pod nazivom ‘Kultura spektakla’ kojeg potpisuje predsjednik stranke DUSTRA Željko Raguž.

U gradskoj vijećnici je, kako se navodi, bilo žustro u četvrtak jer su vijećnici, ‘napokon, nakon dugo vremena, imali kvalitetnu i argumentiranu raspravu na temu ustanova u kulturi’.

-Tek sad dolazimo na ono što zadnjih godina DUSTRA neprestano govori i nebrojeno puta, namjerno ili ne, ostaje neshvaćena. Svaki početak je težak, ali je zato konačni rezultat slađi. Ne vjerujete? Sjetite se zidina i dva usamljena čovjeka na početku, a danas nema sugrađanina koji ne misli jednako. Isto tako možemo povući paralelu s kulturom – od zgražanja i visokih tonova došli smo do respekta i uvažavanja, jer kako drugačije objasniti da je napokon u redovni dio Dubrovačkih ljetnih igara uvršteno kazalište Marina Držića sa vlastitom predstavom?! Teško će vam prosječni građanin Dubrovnika vjerovati kad mu kažete da su Kinematografi neuspješni jer imaju sav potencijal za vrhunska postignuća. Prostori na najboljim lokacijama u Gradu poput Kina Slavice, Jadrana, Slobode ili Visie ne zaslužuju osrednjost već kulturu spektakla, kako je gospodin Selmani lijepo rekao – rekao je.

-U potrazi za uspješnim primjerima upravljanja kulturnim ustanovama ne treba ići daleko. Dom Marina Držića i Kazalište Marina Držića su najbolji primjeri pravih ljudi na pravim mjestima koji će našu političku podršku i pohvale uvijek imati, ne zato jer te voditelje poznamo osobno, nego zato što je njihov rad najbliži izvrsnosti kojoj Dubrovnik uvijek mora težiti. Kako bismo postali zaista kultura spektakla, trebaju nas prepoznati sugrađani i strani gosti, što nažalost izostaje, a to znači da smo još uvijek, osim nekoliko iznimaka, prosjek. Kad se budu ocjenjivali programi, a ne unaprijed dobiveni iznosi, onda će stvari krenuti još za stepenicu više. Žurit ćemo polako, jer i najtamnija noć završava svitanjem – zaključio je.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist