Aktualno

RADOVI U TIJEKU Hotel Excelsior iskopat će betonsku platformu plaže zbog uklanjanja lož ulja

Iz Jadranskih luksuznih hotela ovog su četvrtka u ranim jutarnjim satima započeli s otvaranjem betonske platforme plaže Hotela Excelsior kako bi uklonili i sigurno zbrinuli potencijalno kontaminirani dio slojeva plaže, a vezano za onečišćenje mora lož uljem koje je u subotu, 27. ožujka isteklo iz kotlovnice hotela Excelsior. Radove izvodi tvrtka Texo gradnja uz nadzor tvrtke CIAN, potvrdili su DuListu iz Jadranskih luksuznih hotela.

-Tijekom današnjeg dana, ispred tvrtke Texo Gradnja angažirano je 5 djelatnika i voditelj radova, a prisutna oprema uključuje alat za otvaranje betonskog platoa na više mjesta radi utvrđivanja stanja kako bi se mogle donijeti sve potrebne procjene o kojem opsegu posla se radi. Predmetna procjena je nužna kako bi se izvršila adekvatna priprema za kontrolirano uklanjanje možebitnog kontaminiranog dijela plaže te slijedom toga uvela potrebna mehanizacija. Također su prisutna i 3 djelatnika tvrtke CIAN pod čijim se nadzorom vrše sve navedene aktivnosti – istaknuli su iz JLH-a.

Podsjetimo, protekle su se srijede o onečišćenju iz JLH-a oglasili službenim priopćenjem u kojem su istaknuli, među ostalim, da je do curenja došlo zbog ljudske pogreške, da u spremniku nedostaju 7732 litre lož ulja te da se ne može sa sigurnošću utvrditi kolika je količina istekla u more. Naglasili su također i kako intenzivno rade na sanaciji onečišćenja.

Pročitajte još

PROŠLE SU DVIJE GODINE… ‘Dube, kraljica noći. Britka jezika i proste tople duše umotane u vrckavu posebnost bića’

Dulist

Branko Šubić ponovno trči za branitelje, Dubrovnik i Petrinja još jednom posebno povezani

Dulist

Zašto je katarski šeik odlučio produžiti svoj boravak u Dubrovniku?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija