Aktualno

RADOVI OD 90 TISUĆA EURA Izgradnja nogometnog igrališta na Banji u završnoj fazi

ploce Igraliste Banja 1

Mjesec i pol nakon početka radova, prva faza izgradnje Rekreativne zone Banja ušla je u završnu fazu. U ovom trenutku, izvedeni su temelji i podloga nogometnog terena te je postavljen asfalt na igralište dimenzija cca 26×15 metara i površine oko 380 m2. Preostaje iscrtavanje linija igrališta, postavljanje 4 metra visoke zaštitne ograde, ugradnja sportske opreme – golova i jednog bočnog koša za košarku te urbane opreme – klupa i slavine za piće, obavijestili su iz Grada Ploče.

Po završetku ovih radova za nekoliko tjedana, naknadno će se pristupiti se i hortikulturnom uređenju okoliša. Posadit će se pet stabala hrasta crnike, tri stabla duda, dva stabla javora te 24 pitospore.

– Drago mi je da ni kišno razdoblje nije značajno usporilo realizaciju ovog projekta. Do kraja godine imat ćemo sportsku zonu u još jednom dijelu grada koji je nije imao, a paralelno idemo planirati daljnje širenje ove zone – rekao je gradonačelnik Mišo Krstičević.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 91.845,09 EUR-a s PDV-om. Izgradnja Rekreativne zone Banja provodi se uz osigurano sufinanciranje Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Proračuna Republike Hrvatske, a hortikulturno uređenje uz osigurano sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Pročitajte još

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist