AktualnoUrednički izbor

MORAO NAPUSTITI DUGOGODIŠNJI KROV NAD GLAVOM, SITUACIJA SE ČINILA BEZNADNOM Branitelj Dragan Čobanski dobit će stan na Batali

MORAO NAPUSTITI DUGOGODIŠNJI KROV NAD GLAVOM, SITUACIJA SE ČINILA BEZNADNOM Branitelj Dragan Čobanski dobit će stan na Batali

Iako se situacija činila beznadnom, dubrovački branitelj i hrvatski ratni vojni invalid, Dragan Čobanski 1. listopada ipak neće iz stana u ulici Između polača u kojem boravi proteklih 20 godina morati na ulicu. Naime, kako nam je sam u razgovoru potvrdio, Čobanski se proteklog petka sastao s gradonačelnikom Matom Frankovićem te je na sastanku dogovoreno kako će gradonačelnik na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća vijećnicima predložiti da se ovom branitelju dodijeli jedan gradski stan na Batali.

Dragan Čobanski od 2001. korisnik je gradskog stana u ulici Između polača koji je nakon spora Grada i Pravoslavne crkve u Dubrovniku vraćen natrag crkvi. Početkom svibnja 2021. Pravoslavna crkva je putem odvjetnice zatražila da Čobanski stan preda natrag u posjed Gradu Dubrovniku ‘slobodan od osoba i stvari’ u roku od 30 dana. S obzirom na njegovo narušeno zdravstveno stanje, Čobanski je, istaknuo nam je, zatražio odgodu njegovog iseljenja makar ‘dok ne prođu vrućine’, što mu je crkva i odobrila. Štoviše, naglasio nam je, nisu mu ni naplatili ostanak u stanu tijekom produljenog vremena boravka na čemu je zahvalan.

-Nisam htio ništa pokretati vezano za napuštanje stana, ali su moji prijatelji i suborci odlučili o svemu obavijestiti javnost i medije. Po papirima sam se morao iseliti još početkom srpnja, ali su mi, srećom, produljili rok za još tri mjeseca. Ja nisam jedini, ima ih još koji moraju iseliti i koji se nalaze u sličnoj situaciji. Da sam izišao iz stana 1. srpnja, kako je i došlo rješenje, bio bih beskućnik – rekao nam je Čobanski te je naglasio kako se i on nalazi među braniteljima koji čekaju svoje stambeno zbrinjavanje na Nuncijati.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist