Zanimljivosti

Pureća prsa u umaku od šampinjona

Nedjeljni recept našeg gastronomskog kolumniste Branka Kusovca donosi vam VIDEO kako pripremiti ovo jednostavno i ukusno jelo.

 

Sastojci za 4 osobe:
100 ml maslinovog ulja
2 glavica luka
200 g šampinjona
po želji soli
600 g purećeg filea
2 dl vode
po želji papra
po želji bijelog vina
4 dl vrhnja za kuhanje
8 žlica peršina
 
Priprema
Na zagrijanom maslinovom ulju kratko popržite sitno sjeckani luk. Dodajte šampinjone narezane na listiće i pirjajte ih dok ne puste vodu. Posolite, promiješajte i kada voda malo ispari, dodajte pureći file narezan na komade. Kada meso poprimi zlatno žutu boju, ulijte vodu, dodajte soli i papra. Ako želite slobodno dodate malo bijelog vina. Nakon par minuta ulijte vrhnje za kuhanje, promiješajte i nakon par minuta kuhanja, kada dobijete željenu gustoću, dodajte sitno kosani peršin. Nakon što ste promiješali jelo servirajte uz kuhanu rižu, njoke ili po želji.

Dobar tek 🙂

U suradnji s prijateljima s kuhari.com

www.brankokusovac.com

http://youtu.be/Cy3Lf4-IjXQ

Pročitajte još

NA PONOS DUBROVAČKE POLICIJE Petar Volarević i Marko Batori među najspremnijim policijskim službenicima u Hrvatskoj

Dulist

Na Sveučilištu u Dubrovniku radionica o novim tehnologijama za uključenost osoba s invaliditetom

Dulist

Mališani učili o robotici i programiranju bez ekrana u parku Luja Šoletića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija