Grad

[PRVIH DEVET MJESECI] Žičara prevezla 15 posto više putnika u odnosu na lani

Iza nas je prvih devet mjeseci godine u kojoj se sve polako vratilo na svoje mjesto, ili se trebalo vratiti, po pita­nju turističkih rezultata. Riječ je o godini na čijim smo počecima osje­tili određena povećanja u cijenama nakon prelaska na euro, a kasnije i još veća. Tri najčešće posjećene atrakcije su gradske zidine, Lokrum i Žičara. Odlučili smo provjeriti njihove brojke, odnosno koliko je posjetitelja bilo zain­teresirano za ove atrakcije od početka godine, ali i koliko su prihoda ostvarili.

Žičara Dubrovnik u prvih devet mjeseci 2023. godine prevezla 338 tisuća putnika, kako navode iz Excelsa nekretnina. To je 15 posto više prevezenih putnika u odnosu na isto razdoblje 2022. godine. Najviše putnika prevezenih žičarom bilo je tijekom kolovoza, dok je dan s najvećim brojem putnika bio 26. srpnja 2023. godine. Isto tako, u prvih devet mjeseci ove godine Žičara je ostvarila 15 posto više prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

— Zadovoljni smo dosadašnjim bro­jem prevezenih osoba žičarom u ovoj godini koji je u skladu s očekivanjima. Očekivanja za 2024. godinu su optimi­stična – ističu iz Excelse.

 

Pročitajte još

GRADONAČELNIK DOMINKU RADIĆU ‘Hvala od srca što nesebično pomažete ljudima’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

MARIJA LUKŠIĆ ZA DULIST Slomljene olovke su me asocirale na prekinuto djetinjstvo. Svi su oni imali neki cilj!

Maria Prkut