Hrvatska

PRVI U HRVATSKOJ Suci u ponedjeljak kreću u bijeli štrajk

PRVI U HRVATSKOJ Suci u ponedjeljak kreću u bijeli štrajk

Sudovi stupaju u dvotjedni bijeli štrajk koji počinje od ponedjeljka 8.svibnja i trajat će do 19. svibnja. U tome razdoblju odgodit će se sve zakazane sudske rasprave, osim hitnih. To je odluka koja je jednoglasno donesena na današnjoj sjednici Upravnog odbora Udruge hrvatskih sudaca, prenosi tportal.

Riječ je o prvom štrajku sudaca u Hrvatskoj, a na njega su se suci odlučili nezadovoljni plaćama, nedostatkom sudskih zapisničara, uvjetima rada i preopterećenošću poslom, javlja Jutarnji list.

Ads by WayToGrow
Tijekom blijekog štrajka odgađaju se sve radnje u prvostupanjskim postupcima osim u hitnim predmetima u kojima bi mogla nastupiti nenadoknadiva šteta. Na drugostupanjskim sudovima neće se otpremati odluke osim u hitnim predmetima.

Ministarstvo pravosuđa i uprave planira povećanje plaća sudaca i tužitelja, ponajviše općinskih sudaca i tužitelja u prosjeku plaćenih 1670 eura neto, kojima bi se plaće povećale za više od 300 eura. Udruga hrvatskih sudaca to smatra nedovoljnim i traži povećanje od 1300 eura.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist