Hrvatska

PRVI U HRVATSKOJ Suci u ponedjeljak kreću u bijeli štrajk

Sudovi stupaju u dvotjedni bijeli štrajk koji počinje od ponedjeljka 8.svibnja i trajat će do 19. svibnja. U tome razdoblju odgodit će se sve zakazane sudske rasprave, osim hitnih. To je odluka koja je jednoglasno donesena na današnjoj sjednici Upravnog odbora Udruge hrvatskih sudaca, prenosi tportal.

Riječ je o prvom štrajku sudaca u Hrvatskoj, a na njega su se suci odlučili nezadovoljni plaćama, nedostatkom sudskih zapisničara, uvjetima rada i preopterećenošću poslom, javlja Jutarnji list.

Ads by WayToGrow
Tijekom blijekog štrajka odgađaju se sve radnje u prvostupanjskim postupcima osim u hitnim predmetima u kojima bi mogla nastupiti nenadoknadiva šteta. Na drugostupanjskim sudovima neće se otpremati odluke osim u hitnim predmetima.

Ministarstvo pravosuđa i uprave planira povećanje plaća sudaca i tužitelja, ponajviše općinskih sudaca i tužitelja u prosjeku plaćenih 1670 eura neto, kojima bi se plaće povećale za više od 300 eura. Udruga hrvatskih sudaca to smatra nedovoljnim i traži povećanje od 1300 eura.

Pročitajte još

SNAŽAN RAST U godinu dana broj obrta veći za 7.190

Dulist

UVODI SE NOVI SUSTAV ZA UZBUNJIVANJE U subotu će svi dobiti testnu poruku!

Dulist

Vlada predstavila poreznu reformu. Evo koliko će kome rasti plaće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija