Hrvatska

PRVI U HRVATSKOJ Suci u ponedjeljak kreću u bijeli štrajk

shutterstock 81190930

Sudovi stupaju u dvotjedni bijeli štrajk koji počinje od ponedjeljka 8.svibnja i trajat će do 19. svibnja. U tome razdoblju odgodit će se sve zakazane sudske rasprave, osim hitnih. To je odluka koja je jednoglasno donesena na današnjoj sjednici Upravnog odbora Udruge hrvatskih sudaca, prenosi tportal.

Riječ je o prvom štrajku sudaca u Hrvatskoj, a na njega su se suci odlučili nezadovoljni plaćama, nedostatkom sudskih zapisničara, uvjetima rada i preopterećenošću poslom, javlja Jutarnji list.

Ads by WayToGrow
Tijekom blijekog štrajka odgađaju se sve radnje u prvostupanjskim postupcima osim u hitnim predmetima u kojima bi mogla nastupiti nenadoknadiva šteta. Na drugostupanjskim sudovima neće se otpremati odluke osim u hitnim predmetima.

Ministarstvo pravosuđa i uprave planira povećanje plaća sudaca i tužitelja, ponajviše općinskih sudaca i tužitelja u prosjeku plaćenih 1670 eura neto, kojima bi se plaće povećale za više od 300 eura. Udruga hrvatskih sudaca to smatra nedovoljnim i traži povećanje od 1300 eura.

Pročitajte još

BONO BOŠNJAK podnio ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza

Dulist

EU sud za ljudska prava odbio sve tužbe slovenskih ribara

Dulist

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist