Hrvatska

Fuchs nakon beogradskog masakra: Vidjet ćemo na koji način podignuti zaštitu u školama

PXL 270423 99582670
27.04.2023., Zagreb - 212. Izjave nakon Sjednice Vlade RH. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs za DNEVNIK.hr komentirao je pokolj u beogradskoj osnovnoj školi u kojoj je učenik sedmog razreda K. K. (14) ubio i ranio više osoba.

– To je ogromna tragedija. Mislim da moramo itekako početi razmišljati o tome da se ovakve stvari ne dogode eventualno negdje kod nas. Svi smo razmišljali o Americi i nekim zemljama koje nam nisu bliske. To nije nešto što se događalo na ovim prostorima – rekao je Fuchs za DNEVNIK.

Fuchs se pita jesu li uzrok možda nove tehnologije na dječju psihu ili šire otuđenje.

– Predat ćemo pismo sućuti srpskom veleposlanstvu da ga se uruči srpskom ministru prosvjete. Najiskrenije žalimo za svakim izgubljenim životom – istaknuo je ministar.

Na pitanje jesu li hrvatske škole sigurne Fuchs je kazao da su “dosad bile”. “Činimo sve što je moguće. Naravno da ćemo i nakon ovoga razmotriti eventualno neke druge korake. Rekao sam da se u Ministarstvu formira radna grupa koja će analizirati stvari i onda ćemo koordinirati i s Ministarstvom unutarnjih poslova. Vidjet ćemo što se može napraviti i na koji način podignuti zaštitu. Generalno – škole su sigurne”, zaključio je Fuchs.

27.04.2023., Zagreb – 212. Izjave nakon Sjednice Vlade RH.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Pročitajte još

Umro muškarac koji se zapalio na Markovu trgu

Dulist

REZULTATI DIP-a HDZ sa 6 mandata, SDP 4, Domovinski i Možemo s po 1 mandatom. Šuica opet opet u EU parlamentu

Dulist

‘TO JE NISKO!’ Dubravka Šuica komentirala prve rezultate i užasno lošu izlaznost

Dulist.hr