Aktualno

PROTUPOŽARNA SEZONA ‘Nebeski vatrogasci’ tri puta intervenirali u našoj županiji

Odlukom glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića ove je srijede završena ovogodišnja Protupožarna sezona te je s radom prestalo i Operativno vatrogasno zapovjedništvo RH u Divuljama. Kasniji početak (17. lipnja) i raniji završetak Protupožarne sezone uvjetovan je prvenstveno vremenskim prilikama s dužim razdobljima sa značajnijim padalinama te vrlo malom opasnosti od izbijanja šumskih požara.

Sveukupno su, od početka do kraja ovogodišnje protupožarne sezone zračne protupožarne snage bile angažirane u gašenju 48 požara (24 u Šibensko-kninskoj, 10 u Zadarskoj, osam u Splitsko-dalmatinskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji).

Uz gašenje požara, provedeno je i 59 protupožarnih izviđanja s avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage na tim zadaćama ostvarile oko 420 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 9500 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i 14 tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara tim besposadnog zrakoplovnog sustava ‘Orbiter 3B’ bio je angažiran 44 puta.

Izvor: MORH

Foto: HRZ/M. Karačić

Pročitajte još

LEO AJDUKOVIĆ IZ ACI MARINE DUBROVNIK Nautičari stigli mjesec dana ranije nego 2020.

Andrea Falkoni Račić

Lucijana Leoni nova počasna konzulica u Dubrovniku

Dulist

NAGRADNA IGRA UZ OKRUGLIH 500 Napolitanska pizza i koktel iz Papillona

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija